Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση σε συμμετέχοντες του Pride

Άγνωστοι τους πέταξαν στα νερά του Θερμαϊκού

Pride:Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση σε δυο συμμετέχοντες

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση σε βάρος δυο συμμετεχόντων στο Thessaloniki Pride το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Άγνωστοι κινήθηκαν προς το μέρος των δύο θυμάτων, όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για συμμετέχοντες στο Pride, και τους έσπρωξαν διαδοχικά στη θάλασσα. 

Αποτέλεσμα ήταν να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα πρωτοδικών, Αθηνά Κωνσταντινίδου, ζητεί να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έκθεση, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση κ.ά., σε συνδυασμό με τον νόμο για τη ρατσιστική βία (81ΠΚ).

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι διενεργούντες την έρευνα αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλούνται να ερευνήσουν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης και να χρησιμοποιήσουν κάθε νομίμως διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο για τον εντοπισμό των δραστών.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η επίθεση αυτή, μία από τις τουλάχιστον δύο που αναφέρθηκαν το ίδιο βράδυ, σημειώθηκε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες κινήθηκαν προς το μέρος των δύο θυμάτων, όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για συμμετέχοντες στο Pride, και τους έσπρωξαν διαδοχικά στη θάλασσα. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, απηύθυναν απειλές για τις ζωές των παθόντων και τους εξύβρισαν.

Στο σημείο κλήθηκαν άνδρες του Λιμενικού, που έβγαλαν από τον Θερμαϊκό τα δύο θύματα, έναν Έλληνα κι έναν Ιταλό με βραζιλιάνικη καταγωγή.

Αν και το περιστατικό ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, η επίθεση αντιμετωπίστηκε με τον ρατσιστικό νόμο, γι' αυτό και η προανάκριση ξεκίνησε από το τμήμα ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top