Μεσίστιες οι σημαίες στη ΒΙΑΝΕΞ για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα σε έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες στην ιστορία της χώρας

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, την φαρμακευτική αυτοκρατορία που ίδρυσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος μαζί με τα αδέλφια του,  Θανάση και τον μικρότερο Κώστα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν ένα μήνα.

Η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου στα 88 του χρόνια σκόρπισε τη θλίψη στους φίλους του Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Τα συλλυπητήρια για τον θάνατό του είναι δεκάδες, με τον πολιτικό, επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο να αποχαιρετά έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες στην ιστορία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκίνηση και θλίψη για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

«ΤΟ ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

 

Το δικό του αντίο, στον Παύλο Γιαννακόπουλο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, είπε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός έγραψε στο twitter:

«Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα & την ανιδιοτελή προσφορά».

TO MHNYMA TOY NIKOY ΓΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

 

«Σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη τον Παύλο που γνώρισα πρόεδρο, τον έκανα φίλο και τον ένιωθα πατέρα. Αγαπούσε την ομάδα του όσο κανείς και κρατούσε τον λόγο του όσο λίγοι. Θα λείψει σ' εμένα, όπως και σε ολόκληρο τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», έγραψε ο Νικός Γκάλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1971 ΕΓΓΡΑΦΗΚΕ ΩΣ ΜΕΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

 

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος,  που σαν σήμερα το 1971 εγγράφηκε μέλος στον Παναθηναϊκό,  ανέλαβε μαζί με τον αδελφό του Θανάση τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το 1987 και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας παντοδύναμης ομάδας μπάσκετ που κυριάρχησε στην Ελλάδα και πρωταγωνίστησε στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Τα 6 ευρωπαϊκά τρόπαια και οι δεκάδες τίτλοι στην Ελλάδα αποδεικνύουν το μεγαλείο της ομάδας που δημιούργησεμε την οικογένειά του ο Παύλος Γιαννακόπουλος και που από το 2012 και μετά διοικεί ο γιος του Δημήτρης.

Η θλίψη των φιλών του Παναθηναϊκού,  και όχι μόνο, είναι  μεγάλη, ενώ  η αποχαιρετιστήρια ων ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός χαρακτηριστική:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.

Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος όμως εκτός από κορυφαίος αθλητικός παράγοντας ήταν και ένας απόλυτα επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Από τη μικρή αποθήκη φαρμάκων στην οδό Σατωβριάνδου στην Ομόνοια τη δεκαετία του’ 60 δημιούργησε τον φαρμακευτικό κολοσσό της ΒΙΑΝΕΞ που κατέχει κυρίαρχη θέση στον ελληνικό χώρο, ενώ πρωταγωνιστεί διεθνώς με μεγάλες εμπορικές συμφωνίες. Μαζί με τα αδέλφια του,  τον Θανάση και τον μικρότερο αδελφό του τον Κώστα,  που έφυγε κι αυτός από τη ζωή πριν από ένα μήνα,  για δεκαετίες ολόκληρες ηγήθηκαν της φαρμακευτικής αυτοκρατορίας που δημιούργησαν. 

Η ΒΙΑΝΕΞ που επιβεβαίωσε το πρωί τον θάνατο του ιδρυτή  της αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή  προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής».

Τα τελευταία χρόνια τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν του επέτρεπαν να εμφανίζεται συχνά στο γήπεδο για να δει τη μεγάλοι του αγάπη,  τον Παναθηναϊκό,  αλλά όποτε το έκανε προκαλούσε ρίγη συγκίνησης.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέδωσαν σχεδόν όλες οι ελληνικής ομάδες αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top