Χειρόφρενο σήμερα για προαστιακό και τρένα

24ωρη απεργία από τους σιδηροδρομικούς

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.

Τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος θα μείνουν ακινητοποιημένα, ενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στο «ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και την παράδοση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της χώρας, με σκανδαλώδεις όρους, στα χέρια ξένων επενδυτών».

Δηλώνουν πως «ως σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο -ενιαίο- δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ζητάμε τώρα να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου».

Πώς θα διαμορφωθούν τα δρομολόγια

Την Παρασκευή 08-06-2018

Θα καταργηθούν όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξοστοιχίες εκτός των:

600, 601 που θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της 24ωρης απεργίας (Παρασκευή προς Σάββατο) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων

Διεθνείς αμαξοστοιχίες

Οι διεθνείς επιβατικές αμαξοστοιχίες 360/361 μεταξύ Θεσσαλονίκης–Στρυμώνα-Προμαχώνα- Κουλάτα – Θεσσαλονίκη  και 334/335 μεταξύ Θεσσαλονίκης – Ειδομένης – Γευγελή – Θεσσαλονίκης, θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Το Σάββατο  09-06-2018

Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης

Θα καταργηθούν  οι αμαξοστοιχίες: IC82, 730

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top