Χωματερή θυμίζει ο βυθός του Σαρωνικού

Βίντεο ντοκουμέντο που σοκάρει

Χωματερή θυμίζει πλέον ο βυθός του Σαρωνικού με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για το οικοσύστημα. Το Star σας παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο που σοκάρει.

Δεν διαφέρει σε τίποτα από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων ο βυθός του Σαρωνικού και όχι μόνο! Η θλιβερή αυτή παρομοίωση προέρχεται από δύτες  που μετείχαν στον καθαρισμό των λιμανιών της Αττικής τις τελευταίες ημέρες. Tην ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση στην Εσθονία για τον καθαρισμό του βυθού από εκατομμύρια τόνους πυρομαχικών.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα του βυθού τόσο στον Σαρωνικό κόλπο όσο και αλλού. Ένας απέραντος σκουπιδότοπος με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας.

Οι ψαράδες σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς όπως μας λένε το τι βρίσκουν όταν σηκώνουν τα δίχτυα τους κατεστραμμένα πολλές φορές.

Παλιά πυρομαχικά στο βυθό

Μεγάλη απειλή για το οικοσύστημα αποτελούν και οι τόνοι των πυρομαχικών που βρίσκονται στο βυθό. Ήδη στην Εσθονία είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση με την συμμετοχή και ξένων κρατών να καθαρισθεί ο βυθός. Τα ψάρια πάσχουν από καρκίνο του ήπατος και οι καταναλωτές κινδυνεύουν.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top