24ωρη απεργία την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας ήδη να σκέφτονται τον αυριανό Γολγοθά, καθώς μετ’ εμποδίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, τα λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία κι έτσι θα τραβήξουν χειρόφρενο στα οχήματα για όλη την ημέρα.

Επίσης, την Τετάρτη ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος και δε θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Στην αυριανή 24ωρη απεργία συμμετέχει επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια του ΟΣΕ και τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 – 15:00 θα προχωρήσουν αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας που σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ακυρώσεις σε αρκετές πτήσεις.

Ο Δημόσιος Τομέας θα κατεβάσει ρολά, ενώ στην 24ωρη απεργία από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις «συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης» και ζητούν την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων «που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων».

 

Δείτε  το μεσημβρίνο δελτιο ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top