Εκδρομές Αγίου Πνεύματος: Έξι οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο

Τα έγγραφα που πρέπει να έχεις μαζί σου αν ταξιδέψεις σε νησί

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά από 14/5

Έρχεται του Αγίου Πνεύματος στις 21 Ιουνίου και μιας και το lockdown είναι παρελθόν ευκαρία να ψάξεις πού να πας, έτσι ώστε να είναι και οικονομικά και κοντά στην Αθήνα.

Το star.gr ξεχώρισε έξι όμορφους προορισμούς για να περάσεις ένα ξεκούραστο τριήμερο και να κάνεις μια μικρή απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

Lockdown «bye bye»: Ελευθερία από σήμερα σε μετακινήσεις, αγορές, ταξίδια

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή. Εορτάζεται πάντοτε ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Η ημέρα αυτή είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Λίμνη Τσιβλού

Σε περίπου 2μιση ώρες από την Αθήνα, θα βρεθείς στη Λίμνη Τσιβλού, ένα πανέμορφο και καταπράσινο μέρος, που ενδείκνυται για περπάτημα αλλά και για πικ νικ. Μπορείς να μείνεις στο χωριό Ζαρούχλα που απέχει μόλις λίγα χλμ από την λίμνη και μην ξεχάσεις πριν φύγεις να δοκιμάσεις τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

Εύβοια

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και είναι ό,τι πρέπει αν δεν θες να ξοδέψεις μια περιουσία. Όπου και αν πας θα περάσεις πανέμορφα, αφού θα δεις ενδιαφέροντες οικισμούς, πόλεις, φυσικά τοπία και ακρογιαλιές.  

Γύθειο

Μια όμορφη περιοχή που συνδυάζει τα πάντα. Θα λατρέψεις τα παλιά νεοκλασικά του σπίτια, αλλά και τις τοπικές γεύσεις. Το Γύθειο αποτελεί τη μεγαλύτερη και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μάνης, που έχει έναν αέρα αρκετά τουριστικό, κρατώντας ταυτόχρονα τις παραδόσεις, που πρέπει να επισκεφτείς.

Αγκίστρι

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από τον Πειραιά, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικό προορισμό για το τριήμερο. Μπορεί να είναι αρκετά μικρό αλλά έχει φανταστικές παραλίες. Επιπλέον, αξίζει να νοικιάσεις ποδήλατο και να γυρίσεις με αυτό το νησί.

Τζια

Η Τζια βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα αφού απέχει μόλις μία ώρα με το καράβι από το Λαύριο. Η Τζια ή αλλιώς Κέα εκτός από τις απίστευτες παραλίες που διαθέτει, έχει και αρχαιολογικούς χώρους που αξίζει να δεις.

Καταρράκτες Νέδα

Ρέει στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο, και είναι ένα από τα λίγα ποτάμια στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα.

Η Νέδα με τους όμορφους καταρράκτες της πηγάζει στο βουνό Λύκαιο και, με ροή προς τα δυτικά, εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, ανάμεσα στην Κυπαρισσία και τη Ζαχάρω.

Το όνομά της λέγεται πως το πήρε από τη νύμφη Νέδα. Φτάνει σε μήκος τα 32 χιλιόμετρα και σε μεγάλο μέρος της διασχίζει χαράδρα με πολύ πλούσια βλάστηση. Πλατάνια, αγριοβελανιδιές, συκιές και κουμαριές αφθονούν στο φαράγγι, δημιουργώντας τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς.

Στον ρου των νερών της σχηματίζονται και καταρράκτες με τον μεγαλύτερο, να βρίσκεται κοντά στη Φιγαλεία.

Το μονοπάτι ξεκινά από ένα πέτρινο, τοξωτό γεφυράκι. Ελίσσεται ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, πλάι σε φουντωτούς θάμνους και κάτω από δέντρα που συχνά κρύβουν τον ουρανό. Ξύλινες πινακίδες, αυτοσχέδια σκαλοπάτια εκεί όπου το μονοπάτι γίνεται απότομα κατηφορικό και ζωγραφισμένα στο χέρι βελάκια δείχνουν τον δρόμο. Το κελάρυσμα του νερού που καλύπτει τον ήχο των βημάτων στο πρώτο μισό της διαδρομής δίνει σιγά σιγά την θέση του στον θόρυβο του καταρράκτη. Μέχρι που, πίσω από την τελευταία στροφή του μονοπατιού, ο θόρυβος δυναμώνει και το σκηνικό αλλάζει, από βαθυπράσινο σε τιρκουάζ.

Μια φυσική πισίνα βγαλμένη από την κινηματογραφική Γαλάζια Λίμνη γεμίζει από τα νερά του καταρράκτη ο οποίος πέφτει με θόρυβο από τα βράχια που την πλαισιώνουν.

Αγίου Πνεύματος: Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά 

Από σήμερα κι επίσημα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, αλλά με μέτρα και… πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού στην περιφέρεια. 

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει σε κάποιο ελληνικό νησί, με εξαίρεση την Εύβοια, τη Λευκάδα και τη Σαλαμίνα όπου η μετάβαση γίνεται οδικώς, θα πρέπει να φέρει μαζί του ένα από τα ακόλουθα «πιστοποιητικά», εφόσον ταξιδεύει με πλοίο ή αεροπλάνο:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση)
  • αρνητικό pcr test 72 ωρών
  • rapid test 24 ωρών 
  • self test 24 ωρών

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, ενώ υπόχρεοι θα είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των πέντε ετών.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι όμως για το οποίο υπάρχει ισχυρή σύσταση από τους ειδικούς. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top