Επίθεση Ρουβίκωνα στο ΣτΕ: «Κάτσε εκεί που είσαι», είπαν στον μοναδικό αστυνομικό

Άφαντη η αστυνομία

Η χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα εναντίον του ΣτΕ αποκάλυψε ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας είναι αφύλακτο και τα μέτρα ασφαλείας ελλιπή.

«Είμαστε από Ρουβικώνα κάτσε εκεί που είσαι», είπαν στον μοναδικό αστυνομικό που βρισκόταν χθες στο Συμβούλιο της Επικράτειας τα 50 άτομα πριν τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο ΣτΕ την ώρα που συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών η Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό, πέταξε μπογιές στα σκαλιά, έσπασε το μηχάνημα ελέγχου της εισόδου, όπως επίσης τζάμια και παράθυρά.

Εντύπωση και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η απουσία αστυνομικών από το ΣτΕ, αφήνοντάς το έτσι έρμαιο στις ορέξεις βανδάλων, τη στιγμή μάλιστα που ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε προαναγγείλει την επίθεση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 «Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μοναδικός αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο ενημέρωσε για ενισχύσεις, αλλά όταν έφτασαν οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Για γελοιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ έκανε λόγο ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

«Υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις. Η εμμονή Τόσκα να μην βλέπει την ανάγκη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία. Έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top