Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, επειδή πόσταρε φατσούλα στο Facebook

Τι αναφέρει απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου

Βόλος: Κατιδκάστηκε για μια φατσούλα στο Facebook

Ένα emoticon (σ.σ: αυτές οι φατσούλες που όλοι βάζουμε στα social media) ήταν ικανό για να καταδικαστεί ένας Βολιώτης σε έξι μήνες φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν  Βολιώτισσα επαγγελματίας έκανε αρχικά ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, απαγορεύτηκε στον Βολιώτη να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα στην επαγγελματία.

Στη συνέχεια και συγκεκριένα στις 2 Φεβρουαρίου 2017, η επαγγελματίας "ανέβασε" στην προσωπική της σελίδα στο facebook διαφήμιση της επιχείρησής της, και ο κατηγορούμενος «απάντησε» κάτω από την ανάρτηση με ένα emoticon που γελούσε. Και μόνο αυτή η φατσούλα ήταν αρκετή για να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Την περασμένη εβδομάδα δικάστηκε και το δικαστήριο τού επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση της επιχειρηματία ήταν προσβλητικό και μειωτικό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι η φατσούλα αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου, και κρίθηκε ότι η «απάντηση» αποτέλεσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων. 

Την υπόθεση χειρίστηκε ο Βολιώτης δικηγόρος Γιάννης Καραγκιόζος, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πρώτη τέτοια απόφαση που εκδίδεται από δικαστήριο του Βόλου. Η σημαντική αυτή απόφαση μάλιστα φαίνεται να δημιουργεί νομικό προηγούμενο, και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για τη δημοσίευσή της σε νομικά περιοδικά και τράπεζες νομικών πληροφοριών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top