Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στα δικαστήρια ο οδηγός της νταλίκας - Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του

Οδηγήθηκε στην Ευελπίδων με τη συνοδεία αστυνομικών υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star με την απολογία του οδηγού νταλίκας

 

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο οδηγός της νταλίκας ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σκόρπισε τον θάνατο στον Κηφισό.

Ο 64χρονος, οδηγήθηκε σήμερα στην Ευελπίδων από αστυνομικούς, οι οποίοι του φόρεσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Είναι συντετριμμένος και λυπάται για το κακό που προκάλεσε. Αν και είχε πιει κρασί ένιωθε καλά και γι' αυτό, ενώ δεν επρόκειτο να κάνει δρομολόγιο, δέχτηκε να αντικαταστήσει το συνάδελφό του. Τη μοιραία στιγμή δεν "άκουσε" το τιμόνι.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ 34ΧΡΟΝΗ ΝΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ

 

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 05:40 το πρωί. Η νταλίκα κινούνταν στο ρεύμα της ανόδου, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, καβάλησε το διαχωριστικό κιγκλίδωμα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Η νταλίκα συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που κινούνταν προς Πειραιά και η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τα ΙΧ μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Από το ένα όχημα ανασύρθηκε νεκρός ο ηλικιωμένος οδηγός, ενώ η σύζυγός του, που ήταν συνοδηγός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκρός είναι ο οδηγός και του δεύτερου αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός της νταλίκας είναι καλά στην υγεία του.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο οδηγός της νταλίκας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι αρχές διαπίστωσαν έκπληκτες ότι η νταλίκα είχε πλαστό  ασφαλιστήρι, πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

Ο 64χρονος είχε υποστηρίξει στις αρχικές του καταθέσεις πως το τιμόνι της νταλίκας ήταν αυτό που τον «πρόδωσε»:

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι» φέρεται να είπε στην προανακριτική του απολογία.

«ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΩΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ»

 

Τα όσα είχε υποστηρίξει ο 64χρονος αντικρούονται από τα όσα λένε στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος:

«Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος. Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα....»

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ: «ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΧΑΜΕΝΟΣ – ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ»

 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά το δυστύχημα ο 64χρονος έδειχνε σαν να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί:

«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες» ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ένας άλλος περιέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή του τροχαίου:

«Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφιςού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα ...Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ.Κηφισού.Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top