Θεομηνία στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή του απεγκλωβισμού μαθητών και τουριστών από τον Λευκό Πύργο

«Παγιδεύτηκαν» μετά τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη συμπρωτεύουσα

Πρώτη δημοσίευση: 10-05-2018 18.01

 

Σκηνές τρόμου έζησαν μέσα στον Λευκό Πύργο περίπου 80 άνθρωποι μετά το «χτύπημα» της σφοδρής καταιγίδας στη Θεσσαλονίκη.

Δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά, τα πάντα πλημμύρισαν, ενώ άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Την ώρα της ισχυρής καταιγίδας, μέσα στον Λευκό Πύργο βρίσκονταν μαθητές από σχολείο της Μαγνησίας, Βρετανοί τουρίστες με τον ξεναγό τους αλλά και εργαζόμενοι.

Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστούν μέσα στο μνημείο, καθώς λόγω της συσσώρευσης υδάτων στην κεντρική είσοδο, δεν μπορούσαν να βγουν έξω.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έβαλαν τέλος στην περιπέτειά τους, απεγκλωβίζοντάς τους από  ισόγειο παράθυρο του Λευκού Πύργου, αφού προηγουμένως έκοψαν με αλυσοπρίονο τα κάγκελά του. 

Όπως έγινε γνωστό, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕ ΓΛΙΤΩΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ

 

Το εσωτερικό του Ναού πλημμύρισε από την πρωτοφανή κακοκαιρία ενώ σε εξέλιξη οι ενέργειες απομάκρυνσης του νερού.

Η πυροσβεστική μέχρι τις 3 μ.μ. είχε δεχθεί περίπου 350 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα.

(Το πλυμμυρισμένο πάρκινγκ στο Αριαστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ Ή ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ

 

Από το χαλάζι και την έντονη βροχόπτωση, η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για παράσυρση γυναίκας από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο στις Συκιές του δήμου Νεάπολης – Συκεών ενώ ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή το αεροδρομιο λειτουργεί κανονικά, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει «πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης», λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε νωρίτερα, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας γύρω στις 2 το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης.

«Σχεδόν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει πρόβλημα. Έντεκα γραμμές μέσης τάσης είναι εκτός, καθώς πλημμύρισαν υποσταθμοί από νερά και λάσπες».

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top