Μπορεί μία γυναίκα να μην καταλάβει ότι είναι έγκυος;

«Τους πρώτους μήνες μπορεί μία γυναίκα να βλέπει κανονικά αίμα» δηλώνει ο γυναικολόγος, Δημήτρης Ζολώτας στο star.gr

Πότε μία γυναίκα δεν καταλαβαίνει πως είναι έγκυος;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει από γυναίκες οτι ανακάλυψαν πως είναι έγκυες, όταν η κύηση είχε προχωρήσει αρκετά. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Tia Freeman από το Νάσβιλ των ΗΠΑ, η οποία συνειδητοποίησε οτι περιμένει παιδί στο έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. 

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον γυναικολόγο, Δημήτρη Ζολώτα προκειμένου να δούμε πόσο «εφικτό» είναι να μην καταλάβει μία γυναίκα οτι κυοφορεί ένα παιδί. 

«Σε πολλές περιπτώσεις κάποιες γυναίκες μπορεί να έχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αίμα, όμως δεν πρόκειται για αίμα περιόδου.  Τους πρώτους μήνες, κάτι τέτοιο είναι σύνηθες. Παράλληλα, μπορεί να μην παρατηρούν αύξηση του βάρους τους και να μην έχουν έντονα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Ακόμα και στην περίπτωση που πάρουν ένα Test, αν βρίσκονται στην αρχή της κύησής τους μπορεί να είναι αρνητικό. Τότε αυτομάτως θα σκεφτούν πως δεν είναι σε ενδιαφέρουσα» ανέφερε στο star.gr ο γυναικολόγος. 

Τι γίνεται όμως, όταν η εγκυμοσύνη είναι ανεπιθύμητη; Πολλοί γιατροί αρνούνται να προχωρήσουν σε άμβλωση, όταν η κύηση είναι προχωρημένη, εξηγεί στο star.gr ο Δημήτης Ζολώτας

«Όταν προκύπτει τυχαία μία εγκυμοσύνη, πολλές γυναίκες χάνουν τον προσανατολισμό τους. Νιώθουν πολλά συναισθήματα τα οποία εναλλάσσονται. Φόβος, χαρά, λύπη, αγωνία, άγχος. Όταν μάλιστα το διαπιστώνουν στους 2.5 μήνες ή στους 3, το θέμα είναι και ηθικό. Εκτός του ότι μία έκτρωση στους 2.5-3 μήνες είναι επικίνδυνη και πολλοί γιατροί αρνούνται να την κάνουν, νιώθεις πως αφαιρείς και μία ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο Δημήτρης Ζολώτας.

Της Δέσποινας Μαλέλη

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top