Μυτιλήνη: Συνέλαβαν τους 120 μετανάστες που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς

30 τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια της Κυριακής - Νέα ενημέρωση: 21:01

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οι 120 μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη από την περασμένη Τρίτη.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής με ακροδεξιούς, οι 120 πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται στο σύνολό τους σε  χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πεδίο μάχης η Μυτιλήνη! "Κάψτε τους ζωντανούς" φώναζαν ακροδεξιοί για τους μετανάστες

Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 2 Έλληνες αλληλέγγυοι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

30 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

 

Μετά τις μάχες σώμα με σώμα που σημειώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, οι τραυματίες ανέρχονται σε 30 και έχουν μεταφερθεί στο  νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στην πλειοψηφία τους έχουν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top