Νέες εικόνες από την κηδεία του Αλ. Σταματιάδη - Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας και του γιου του

Δείτε το βίντεο

Με λόγια που ραγίζουν καρδίες ο γιος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, Αχιλλέας, αποχαιρέτησε τον πατέρα του με στίχους από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου "οι Αθάνατοι".

"Όλοι μαζί παρά τον θάνατον ακμάζομεν,  ακμάζομεν λόγω του αενάου φωτός του πατέρα μου Αλέξανδρου, που θα μείνει λαμπρό και αναστάσιμο μέσα μας πάντα σε μένα αλλά και σε όλους μας ζει και θα ζει ο Αλέξανδρος, γιατί την αγιότητα και το φως του καμία δύναμης δεν μπορεί να περιορίσει". 

Η κηδεία του άτυχου επιχειρηματία, ο οποίος κατέληξε μετά από 19 ημέρες νοσηλείας στην εντατική, χτυπημένος από τα πυρά ληστών που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του, τη Μεγάλη Δευτέρα, έγινε στον τόπο καταγωγής του, την Άνδρο, το πρωί της Κυριακής.

Σπαρακτικά ήταν λόγια και της μητέρας του επιχειρηματία: «Είσαι για μας ένας ήρωας που πολέμησε για να σώσει τη Χαρά , τον Αντώνη και την οικογένειά του . Καλά έκανες και πιστεύω ότι ο καθένας μας εδώ θα έκανε ακριβώς το ίδιο. Αλέξανδρε σε έχουμε στην καρδιά μας για πάντα και ξέρω ότι θα μας οδηγήσεις στο μέλλον, για να κάνουμε αυτό που εσύ βρίσκεις  σωστό για την οικογένειά σου.»

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτός ο στοργικός και αφοσιωμένος πατέρας έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, χτυπημένος από τις σφαίρες των ληστών και όλοι ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκαμπρόφσκι, και ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος, ενώ στη θάλασσα μικρά σκάφη και ιστιοπλοϊκά απέδιδαν τιμές στο γνήσιο Ανδριώτη που τίμησε τον τόπο του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top