Ο Νο1 κακοποιός του κόσμου συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Ο… «Λίπος», με τ’ όνομα θεωρείται ο αρχηγός της γεωργιανής μαφίας - Νέα ενημέρωση: 21:03

Έναν από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας συνέλαβε η ΕΛΑΣ την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστό στην… πιάτσα ως το… «Λίπος», τον οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει ως τον Νο1 κακοποιό του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση έγινε μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσαν οι γαλλικές διωκτικές αρχές για κλοπές που έγιναν από το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε χθες από το 2016 έως σήμερα.

Ο Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 14 χρόνια κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όμως τους τελευταίους μήνες είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, κάνοντας και αυτός χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, παρουσιάζοντας ως δικαιολογία σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αρχικά είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2012 στο «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου διέμενε, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης από την Ισπανία και τη Γεωργία με τις κατηγορίες ότι διηύθυνε εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ.α σε όλη την Ευρώπη.

Το… «Λίπος», εκτός από το παρατσούκλι αυτό, κατείχε επίσης και τον ανώτατο… τίτλο τιμής της ρωσικής Μαφίας, αυτόν του «Vor V Zakone», καθώς φέρεται να ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφερθεί σε αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μεγαλύτερο κακοποιό στον κόσμο.

«Κατέχει διοικητική θέση στην οργάνωση, με τον βαθμό του “κλέφτη του νόμου”. Θα μπορούσε να είναι ο αρχηγός σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς μετά τη σύλληψη του Ζακάρ Καλάσοφ ήταν υποψήφιος για τη θέση της ηγεσίας στην ιεραρχία των “κλεφτών του νόμου”», είχε πει γι’ αυτόν ο Ομπάμα.

Ο Σουσανασβίλι πάλι είχε αρνηθεί όσα του καταλόγιζαν, στέλνοντας μέχρι και εξώδικο στον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ κατά τη διάρκεια δίκης του το 2013 είχε πει:

«Είμαι νόμιμος και σοβαρός επιχειρηματίας, και όχι κωμικοτραγικός μαφιόζος, δήθεν αρχηγός ανύπαρκτης εγκληματικής οργάνωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top