Κλείνουν σταδιακά όλες οι πύλες στους σταθμούς του Μετρό

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μετακινήσεις σας

Κλείνουν όλες οι πύλες στους σταθμούς του Μετρό

Όσοι μετακινείστε καθημερινά με το Μετρό, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το επόμενο διάστημα κλείνουν σταδιακά όλες οι πύλες στους σταθμούς του Μετρό (και των ΑμεΑ).

Έως και σήμερα, έχουν κλείσει οι πύλες (πλην της πύλης των ΑμεΑ) στην πλειονότητα των σταθμών του Μετρό και ειδικότερα, οι 14 στους 20 σταθμούς της Γραμμής 2 (Ανθούπολη - Ελληνικό) και οι 13 στους 21 σταθμούς της Γραμμής 3 (Αγ. Μαρίνα - Αεροδρόμιο), ενώ στον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1, Κηφισιά - Πειραιάς) έχουν κλείσει οι πύλες στους 4 από τους 24 σταθμούς.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

 

Για να μην δημιουργηθεί πανικός και κομφούζιο στους σταθμούς του Μετρό, ο ΟΑΣΑ με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει πως για να μετακινούνται άνετα και εύκολα, οι άνεργοι και τα ΑμεΑ που δεν έχουν φορτίσει τις προσωποποιημένες κάρτες τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, πρέπει να το κάνουν άμεσα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΚΑΡΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

 

Για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard), καλούνται να υλοποιήσουν τα ακόλουθα βήματα:

 

1. Μεταβαίνουν σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

3. Τοποθετούν κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, επιλέγουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

***Προσοχή: Όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

5. Με το πέρας της διαδικασίας, αφαιρούν την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνουν την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

Να σημειώσουμε πάντως, πως παρά το γεγονός ότι οι όλες οι πύλες για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν ανοιχτές σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, ο ΟΑΣΑ σημειώνει ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι «εξόχως ενθαρρυντικά», όπως αποδεικνύεται από τη διάθεση 950.000 προσωποποιημένων και απρόσωπων καρτών.

Μάλιστα τονίζει ότι ο Οργανισμός έχει διεκπεραιώσει, με επιτυχία, περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης και ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top