Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης – Αιχμηρή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Κάνει λόγο για «υποκριτικές οιμωγές» από ΜΜΕ και συγκεκριμένα πρόσωπα με αφορμή τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον κρατούμενο

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Βασίλη Δημάκη

Εδώ και 27 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, μετά την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτραπεί η παρακολούθηση μαθημάτων στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής με «βραχιολάκι».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και τη στιγμή που το αίτημά του έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον κρατούμενο απεργό πείνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για σειρά ληστειών.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

 

«Οι οιμωγές από συγκεκριμένα πρόσωπα και ΜΜΕ για τον κρατούμενο είναι απολύτως υποκριτικές, καθώς είναι τα ίδια που δεν χάνουν ευκαιρία να ξιφουλκήσουν ενάντια σε κάθε φιλελεύθερο μέτρο στις φυλακές, κραδαίνοντας την ρομφαία του "νόμου" και της "τάξης". Αν δινόταν εκπαιδευτική άδεια αμέσως θα χτυπούσαν πρωτοσέλιδα για τις "18 ένοπλες ληστείες"¨του καταδίκου» αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του το Υπ. Δικαιοσύνης, εξηγώντας πως «η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πειθαρχικού Συμβουλίου της φυλακής, που προεδρεύεται από εισαγγελικό λειτουργό. Σε δεύτερο βαθμό το αίτημα του κρατουμένου κρίνεται από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποφαίνεται τελειωτικά, με όλες τις εγγυήσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κανένα ρόλο στη διαδικασία, η οποία ξεκάθαρα ορίζεται στο Σωφρονιστικό Κώδικα και εφαρμόζεται ομοιόμορφα εδώ και χρόνια».

Τέλος, «απευθύνει προς όλους έκκληση υπευθυνότητας και δηλώνει την αποφασιστικότητά του να προασπίσει το αγαθό της ζωής, με όλους τους τρόπους. Οι όψιμοι υποστηρικτές "δικαιωμάτων" τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο νόμο ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top