Στόχος της φετινής τουριστικής σεζόν τα «γερά πορτοφόλια»

Τουρισμός 5 αστέρων στο νότιο Αιγαίο

Μετά τα περσινά ρεκόρ στις αφίξεις των ξένων επισκεπτών στην χώρα μας , ο φετινός στόχος των φορέων του τουρισμού είναι είναι διαφορετικός. Η προσπάθειες, πλέον,  εστιάζονται στα... γερά πορτοφόλια!

Τα τελευταία χρόνια η μέση τουριστική δαπάνη στην Ελλάδα δεν καταγράφει και τις καλύτερες επιδόσεις. Το  στοίχημα για τη φετινή σεζόν παίζεται στην ποιοτική "αναβάθμιση" του τουριστικού ρεύματος, δηλαδή σ' εκείνους που θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.

Για την  επίτευξη του στόχου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, γίνεται ένα  αναπτυξιακό άλμα. Στην Ίο, βρίσκεται ένα από τα 15 καινούργια συγκροτήματα παγκοσμίως, που προτείνονται, για το 2018, από τους New York Times.  Νέες, υπερπολυτελείς μονάδες ξεπηδούν σε  πιο «ώριμες» αγορές, όπως στη Σαντορίνη, όπου άνοιξε το πρώτο πιστοποιημένο  Boutique Hotel.

Δωμάτια, με αρκετό προσωπικό ανά πελάτη, με καλύτερα στρώματα, καλύτερα σεντόνια, καλύτερο πρωινό.

Πολλοί τουρίστες με γερά πορτοφόλια επιλέγουν χλιδάτες βίλες για τις διακοπές τους. Στη Μύκονο, η εβδομαδιαία τιμή ενοικίασης κυμαίνεται μεταξύ 9 και 11.000 ευρώ, αγγίζοντας σε  εξαιρετικής ποιότητας ακίνητα,  τις 30.000 ευρώ! Στη Σαντορίνη το κασέ για θέα την Καλντέρα, βρίσκεται μεταξύ 7 και 10.000 ευρώ τη βδομάδα,  φτάνοντας ακόμη και τις 20.000.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top