Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον αγγειοχειρουργό – «Άφησε την 36χρονη να πεθάνει»

Πρότεινε την ενοχή του 39χρονου για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της 36χρονης μεσίτριας - Νέα ενημέρωση: 20:18

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του αγγειοχειρουργού, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας τον περασμένο Απρίλιο (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης, ζητώντας την ενοχή του 39χρονου γιατρού για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

«Την άφησε να πεθάνει επειδή δεν ήθελε να ξέρει κανείς στον συγκεκριμένο χώρο τι έκανε στην άτυχη γυναίκα» είπε η εισαγγελέας, αναφερόμενο στη μοιραία επέμβαση αφαίρεσης κιρσών στην οποία υπεβλήθη η άτυχη μεσίτρια στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Η εισαγγελέας, πρότεινε να καταδικαστεί ο αγγειοχειρουργός για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δεχόμενη ότι αρχικά «δεν επιδίωξε τον θάνατο, όμως, αργότερα, δημιούργησε μία τέτοια κατάσταση, που οδηγούσε σε αυτό, λόγω της χρήσης των αναισθητικών και χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης ενδεχόμενης καρδιακής ανακοπής».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην προσπάθεια του γιατρού να ξεφορτωθεί το πτώμα της μεσίτριας, η εισαγγελέας είπε πως:

«Την πέταξε για να μην συνδεθεί ο θάνατός της μαζί του. Τυχαία βρέθηκε και αποκαλύφθηκαν τα αναισθητικά στο σώμα της. Αν βρισκόταν αργότερα ούτε αυτά θα ανιχνεύονταν».

Να υπενθυμίσουμε, πως η σορός της 36χρονης είχε βρεθεί δέκα ημέρες μετά την εξαφάνισή της πεταμένη σε χαράδρα στη Χαλκιδική.

Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση της 36χρονης μεσίτριας

 

Η εισαγγελέας αποκάλεσε μυστήριο τα αίτια που οδήγησαν τον 39χρονο αγγειοχειρουργό σ΄αυτό το έγκλημα. Μάλιστα αναφέρθηκε σε υποψίες περί σεξουαλικής κακοποίησης της μεσίτριας, η οποία κατέληξε γυμνή και ναρκωμένη σ. απομονωμένη αίθουσα, για μια μικρή επέμβαση ρουτίνας. 

«Υπήρχε διάχυτη ατμόσφαιρα στη δίκη μήπως έχουμε τέτοιο θέμα. Αυτά όμως είναι υποθέσεις. Δεν προκύπτει ο λόγος, που έγιναν όλα αυτά.  Πάντως δεν ήταν η διενέργεια της θεραπείας», είπε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ 36ΧΡΟΝΗΣ:

 

«Εμείς θα δώσουμε στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος είχε άμεσο και ευθύ δόλο να αφαιρέσει τη ζωή αυτής της γυναίκας, που καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να τη φέρει πίσω στα παιδιά της που μέχρι σήμερα την αναζητούν», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της πρότασης η Κική Πακιρτζίδου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

 

«Για εμάς η πρόταση ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη γιατί δείχνει έλλειψη θάρρους και έχει πολλά κενά. Ουσιαστικά, δέχθηκε ότι ο γιατρός  έκανε αναισθησία στη γυναίκα χωρίς να της κάνει ιατρική πράξη για κάποιον λόγο που τον ξέρει μόνο αυτός... Αυτό δεν είναι λογική εξήγηση και δεν δίνει απάντηση στα προβλήματα που απασχολούν το δικαστήριο» είπε ο Γιώργος Νικολακόπουλος.

Ακόμη, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «η εισαγγελέας, πιο πολύ υπό την πίεση της δημοσιότητας και λιγότερο από την πίεση της δικογραφίας έκανε μία εισαγγελική πρόταση πάρα πολύ αντιφατική και ελάχιστα βοηθάει την πορεία της υποθέσεως». Σύμφωνα με τον δικηγόρο «ούτε η ίδια η εισαγγελέας μπόρεσε να εξηγήσει το κίνητρο του γιατρού και άφησε αναπάντητο το ερώτημα "για ποιο λόγο έγιναν αυτά;"». Τέλος, ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο αγγειοχειρουργός δεν κάλεσε βοήθεια, όταν η γυναίκα έπαθε ανακοπή, ο δικηγόρος του απάντησε τονίζοντας την κρισιμότητα της εφαρμογής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, λέγοντας πως δεν υπήρχε χρόνος για να αφήσει την γυναίκα και να καλέσει βοήθεια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top