Δολοφονία παιδοψυχιάτρου στη Λαμία: Με προμελετημένο δόλο έδρασε ο 40χρονος – Για πρώτη φορά μέσα στο διαμέρισμά της

Τι αναφέρει το βούλευμα για τη σχέση του κατηγορούμενου με την 45χρονη – Ο καυγάς που είχαν το μοιραίο βράδυ

Σχεδόν δυο χρόνια μετά τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου,  Θώμης Κουμπούρα, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας είναι αποκαλυπτικό, αναφέροντας αναφέρει πως ο 40χρονος κατηγορούμενος έδρασε με δόλο και τον παραπέμπει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το βούλευμα που έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τονίζει πως ο 40χρονος το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου του 2016, έδρασε μεθοδευμένα, είχε προμελετημένο δόλο και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν πήρε την απόφαση και εκτέλεσε την πράξη του.

Φρόντισε ακόμα να προμηθευτεί και χειμερινό εξοπλισμό για τα ελαστικά του ώστε να διασφαλίσει τη διαφυγή του μετά το έγκλημα.

Το βούλευμα τους χαρακτηρίζει ζευγάρι και λέει πως εκείνο το βράδυ μάλωσαν γιατί η Θώμη είχε δεσμό και με έναν άλλον άνδρα και του ζητούσε να χωρίσουν. Μετά από καυγά που είχαν, εκείνος της προκάλεσε 20 μαχαιριές στον θώρακα και στον λαιμό επιφέροντας τον θάνατό της.

Να σημειώσουμε, πως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μπήκε για πρώτη φορά (όπως θα δείτε και στο video), μέσα στο διαμέρισμα της 45χρονης παιδοψυχιάτρου, εκεί που βρήκε τραγικό θάνατο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

 

«Κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού του με το θύμα, ο οποίος πιθανότατα συνδέεται και με το γεγονός πως η παθούσα διατηρούσε ερωτικό δεσμό και με άλλον άνδρα, του οποίου τις φωτογραφίες αφαίρεσε από την οικία της μετά την πράξη του, αλλά και πιθανότατα για λόγους σχετιζόμενους με την πρωτοβουλία του θύματος να διακόψουν τη σχέση τους, με προμελετημένο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία καταδεικνύεται από το γεγονός πως μεθοδευμένα είχε σχεδιάσει τη διαφυγή του έχοντας προμηθευτεί χειμερινό εξοπλισμό για τα ελαστικά του αυτοκινήτου του, προκειμένου να διαφύγει σε ορεινή περιοχή του νομού Ευρυτανίας όπως και έπραξε, ενεργώντας μεθοδικά προκειμένου να καταστήσει δυσχερή τον εντοπισμό του από τις διωκτικές αρχές, αλλά και από το γεγονός πως κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών που πραγματοποίησε από την οικία της παθούσας διατηρούσε ψύχραιμη και φυσιολογική συμπεριφορά και περαιτέρω, αντιλαμβανόμενος το περιεχόμενο των πράξεών του, μη σκοπεύοντας δε να τραυματίσει μόνο ή να επιφέρει κατ΄αρχήν σωματικές κακώσεις στην παθούσα, αλλά επιδιώκοντας αποκλειστικά να επιφέρει τον θάνατο αυτής, της επιτέθηκε με νύσσον και τέμνον όργανο και πιθανότατα μαχαίρι που έφερε μαζί του, προκαλώντας της ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τη ζωή της σωματικές βλάβες, ήτοι περίπου 20 κακώσεις λαιμού και θώρακος, από 1,5 έως 5 εκατοστά. Ο ανθρωποκτόνος σκοπός του εξάλλου προκύπτει αφενός από τα πολλαπλά χτυπήματα που επέφερε και το μέσο που χρησιμοποίησε, και αφετέρου από τα ζωτικής σημασίας όργανα της παθούσας τα οποία έπληξε».

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ 40ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΩΝ:

 

«Ο διορισθείς ως πραγματογνώμονας κατά την κύρια Ανάκριση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος κατά το χρόνο τέλεσης των πράξεών του, έπασχε από διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα διαλαμβάνει στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης, ο δράστης πριν συμβεί το επεισόδιο, έπασχε πιθανότατα από παρανοειδή διαταραχή προσωπικότητας και από παραληρητική διαταραχή. Μάλιστα λόγω της νοσηρής διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών, συνέπεια του οξέως ψυχωτικού επεισοδίου, το επίμαχο χρονικό διάστημα της αξιόποινης πράξης, είχε επηρεασμένη την ικανότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα των πράξεών του σε μεγάλο βαθμό και να ενεργήσει αναλόγως, αλλά δεν την είχε απολέσει πλήρως. Δηλαδή ο κατηγορούμενος διέθετε την απαραίτητη πνευματική ικανότητα να αντιληφθεί ότι αυτό που έκανε ήταν κακό. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο καταλογισμός του επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό αλλά δεν εξέλειπε εντελώς η ικανότητά του να αντιληφθεί το άδικο των πράξεών του και να ενεργήσει σύμφωνα με την σχετική αντίληψη περί αυτού, ήτοι μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να αντιληφθεί το περιεχόμενο και τις συνέπειες των πράξεών του».

ΤΕΛΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ:

 

«Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του και τον χωρίς ηθικές αναστολές τρόπο δράσης του εντός της οικίας του θύματος, το είδος των τραυμάτων και την ένταση με την οποία προκλήθηκαν, την ασήμαντη αφορμή που οδηγήθηκε στην πράξη αυτή και την άμεση φυγή του μετά την τέλεσή της, προκύπτει κατά την κρίση του Συμβουλίου, ότι αυτός εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα και επικινδυνότητα, και είναι πολύ πιθανό αν αφεθεί ελεύθερος, να διαπράξει και άλλα όμοια εγκλήματα. Ως εκ τούτου, πρέπει να διατηρηθεί η ισχύς του με αριθμό εντάλματος […] προσωρινής κράτησης».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top