Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας

Ζητούν μονιμοποιήσεις - Νέα ενημέρωση: 21:18

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το νωρίς το πρωί της Τρίτης συμβασιούχοι των ΟΤΑ από όλη την Ελλάδα έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ στις 12 ξεκίνησε συλλαλητήριο προς την Ομόνοια.

Βασικό αίτημά τους είναι η μετατροπή των συμβάσεών τους από εποχικούς εργαζόμενους σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις εν όψει της σημερινής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 8.166 διορισμούς στους ΟΤΑ.

Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της ζητά παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων κατά έξι μήνες, καθώς θεωρεί ότι δε θα καταφέρουν πολλοί συμβασιούχοι να προσληφθούν μέσω του διαγωνισμού και αναγκαστικά θα απολυθούν στις 31 Μαρτίου και οι δήμοι θα μείνουν χωρίς έμπειρο προσωπικό.

Επίσης οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην καθαριότητα των δήμων από το κενό που θα προκύψει ανάμεσα στις απολύσεις και τις προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top