«Combat 18 Hellas»: Στη φυλακή ο φερόμενος ως αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης και άλλοι 3 κατηγορούμενοι

Τι υποστήριξαν κατά την πολύωρη διαδικασία της απολογίας τους

Comabt 18 Hellas: Στη φυλακή 4 κατηγορούμενοι

Ενώπιον της 1ης Τακτικής Ανακρίτριας βρέθηκαν τα τέσσερα από τα συνολικά 11 μέλη της οργάνωσης «Combat 18 Hellas» που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Μετά την πολύωρη διαδικασία των απολογιών τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν την προφυλάκιση τους, ενώ για τα υπόλοιπα εφτά μέλη της οργάνωσης -μεταξύ αυτών και ο δικηγόρος Πειραιά - επέβαλαν περιοριστικούς όρους και τους έκριναν προσωρινά ελεύθερους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σβάστικες,γκαζάκια, μαχαίρια, ρόπαλα, σιδερογροθιές: Τα ευρήματα στις γιάφκες της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18 Hellas»

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

 

Ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος, τηλεφωνικές συνομιλίες των οποίων έχουν καταγραφεί από την ΕΛΑΣ. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας 22χρονος.



ο 35χρονος Γ.Δ, ήταν γνωστός στην οργάνωση με το ψευδώνυμο «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος» ή αλλιώς «ΤΣΑΜΠ». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να «καθόριζε τους στόχους». Ο ίδιος αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Ο άλλος 35χρονος ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε δύο επιθέσεις, αποτέλεσμα κι αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Μάλιστα υποστήριξε πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωση:

«Ο ‘Τσαμπανίκας’ με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης», είπε.

«Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον ‘Τσαμπανίκα’ και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου). Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκράφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο Τσαπανίκας και θέλησα να συμμετάσχω.Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο».



Επιμέρους πράξεις ομολόγησαν οι άλλοι δύο προφυλακισθέντες με τον  22χρονο να παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μία μολότοφ.

Ο δικηγόρος του Πειραιά ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, υποστήριξε πως έδινε νομικές συμβολές στον συγκατηγορούμενο του και πως ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή με την οργάνωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top