Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν οι σχολικές καθαρίστριες – Ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία

Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 300 ευρώ

Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι καθαρίστριες των σχολείων με αίτημα τη μονιμοποίηση τους.

Όπως θα δείτε τόσο στο φωτορεπορτάζ όσο και στο video, οι σχολικές καθαρίστριες «πολιόρκησαν» το Υπουργείο Εεγασίας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καμία απόλυση εργαζόμενης από δημάρχους και σχολικές επιτροπές.



Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας η πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολείται με συμβάσεις μίσθωσης έργου και λαμβάνει μια χαμηλότατη αμοιβή.

Η ίδια ανακοίνωση, αναφέρει πως αμείβονται με ελάχιστα ευρώ για κάθε αίθουσα διδασκαλίας και το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 300 ευρώ ασχέτως ωραρίου και με την υποχρέωση να παραδίδουν κάθε μέρα το σχολείο καθαρό και ασφαλές.



Τονίζει ακόμη ότι εργάζονται σε καθεστώς επισφάλειας, βιώνοντας κάποιες φορές εκβιασμούς και απόλυση όταν διεκδικούν σεβασμό και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.



Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top