Χαμός με τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Αλλιώς μετρά η αστυνομία, αλλιώς οι διοργανωτές

Για μια πρωτοφανή σε μέγεθος διαδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας κάνουν λόγο οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου. Είναι χαρακτηριστικό το πανοραμικό βίντεο από την πλατεία Συντάγματος, που κατέγραψε το drone του πρακτορείου Eurokinissi.

Όπως βλέπετε στις εικόνες από ψηλά δεν πέφτει καρφίτσα στους δρόμους, που περικλείουν την πλατεία δηλαδή: Αμαλίας, Φιλελλήνων, Βασ. Γεωργίου, Όθωνος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φαίνεται ότι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο έφθαναν πολύ πέρα από την είσοδο του Εθνικού Κήπου, σχεδόν μέχρι την Ρηγίλλης.

«Οι πληροφορίες οι δικές μας κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο, όσα νούμερα και να δώσουν, όσα δελτία τύπου και να βγάλουν είδαμε γεμάτους δρόμους», είπε στο Star ο Δημήτρης Φιλιππίδης, αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ.

Μετά τη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και η ΕΛ.ΑΣ. δίνουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Με ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ μιλάει για συμμετοχή 140.000 πολιτών και σε έκταση 50.000 τ.μ. Μάλιστα η αστυνομία για πρώτη φορά έδωσε οπτικό υλικό από το ελικόπτερο της, το οποίο κατέγραψε καρέ-καρέ κυρίως τους δρόμους, που καταλήγουν στο Σύνταγμα, δηλαδή Βασιλίσσης Σοφίας και δείχνει τον κόσμο να αραιώνει από το ύψος της Ηρώδου Αττικού έως τη Ρηγίλλης.

Εντελώς διαφορετική είναι όμως η εικόνα από τις φωτογραφίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας και δείχνουν τη Βασιλίσσης Σοφίας να έχει πλημμυρίσει από τον κόσμο, με εντυπωσιακή πυκνότητα έως τη Ρηγίλλης.   

«Μετρούσε κάποιους άλλους η Αστυνομία, όχι στην πλατεία Συντάγματος, δεν ήταν στους δρόμους. Όταν τα ελληνικά και ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για πάνω 1,5 εκατομμύριο. Λυπούμαστε για τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ», είπε ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής

Υπενθυμίζεται πως για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές μιλούσαν για 500.000 κόσμου και η ΕΛ.ΑΣ. για 90.000.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top