Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο Σύνταγμα ενόψει του συλλαλητηρίου – Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο

Οδηγίες για την ευκολότερη πρόσβαση εκείνων που θέλουν να φτάσουν στην Ερμού

Μια εξέδρα συνολικού εμβαδού 130 τ.μ. έχει ήδη στηθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στην αρχή της οδού Ερμού, όπου θα είναι και το επίκεντρο του αυριανού συλλαλητηρίου για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Από γωνιά σε γωνιά της πλατείας Συντάγματος και περιμετρικά στους δρόμους του κέντρου έχουν τοποθετηθεί ηχητικές εγκαταστάσεις για να καλύψουν έναν όγκο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωσε θα διαρκέσει μιάμιση ώρα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης φορείς και οργανώσεις Μακεδόνων, Βλάχων, Σαρακατσάνων και Κρητικών.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, ενώ 300 άνθρωποι που έχουν επιλεγεί από το συντονιστικό του συλλαλητηρίου, φορώντας κίτρινα γιλέκα και κίτρινα περιβραχιόνια θα περιφρουρούν την εξέδρα.

Επίσης κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, ενώ κλειστοί θα είναι και οι δρόμοι του κέντρου.

Στην Αθήνα αναμένονται να φτάσουν πάνω από 2.500 πούλμαν από όλη την Ελλάδα. Όσα έρχονται από Βόρεια Ελλάδα θα σταματούν στα διόδια των Αφιδνών κι εκεί η αστυνομία θα τα παραλαμβάνει σε γκρουπ των 20 πούλμαν, θα τα οδηγούν στο Χίλτον, όπου θα αποβιβάζουν τον κόσμο και στη συνέχεια οι οδηγοί θα πηγαίνουν για να σταθμεύσουν στο Θέατρο  Μπάτμιντον  στο Γουδή.

Αντίστοιχα, όσα λεωφορεία έρχονται από τη Νότια Ελλάδα και την Ήπειρο θα σταματούν στην Ελευσίνα, από εκεί και πάλι ανά 20 τα πούλμαν θα έρχονται στη λεωφόρο Συγγρού και θα αποβιβάζουν τον κόσμο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί με 15 κάμερες, δύο γερανοφόρα οχήματα και δύο drone, ενώ το μόνο που ανησυχεί τους διοργανωτές είναι ο καιρός, καθώς η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για ασθενείς βροχοπτώσεις την ώρα του συλλαλητηρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top