Όλα έτοιμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – "Απόβαση" στην Αθήνα με κάθε μέσο

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Νέα ενημέρωση 04-02-2018 08.00

Όλα είναι έτοιμα να υποδεχτούν την λαοθάλασσα στο Σύνταγμα που θα διαδηλώσει υπέρ της Μακεδονίας, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν παμμακεδονικές ενώσεις.

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι συνεννοήσεις με την αστυνομία.

Την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για όλα τα οχήματα. Από τις 06.00 το πρωί θα κλείσουν οι  εξής δρόμοι: Πειραιώς -  Κάνιγγος - Σόλωνος - Β. Σοφίας- Β. Κωνσταντίνου - Καλλιρόης - Συγγρού - Φιλελλήνων, αλλά και ολόκληρη η Ερμού.  

Από τη Θεσσαλονίκη ήδη έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια που μεταφέρουν στην Αθήνα όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Όπως είπαν οι υπεύθυνοι μέχρι τις 00.00 το βράδυ θα διπλασιάσουν τον αριθμό των εξτρά δρομολογίων για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου, ενώ ελκυστικές είναι και οι τιμές των εισιτηρίων

Στην Αθήνα καταφθάνει κόσμος από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συνολικά 200 πούλμαν θα κατηφορίσουν ως αύριο από τη Βόρεια Ελλάδα και περίπου 30 από την Κεντρική, ενώ υπολογίζεται πως 50 λεωφορεία και πολλά ΙΧ θα μετακινηθούν από την Πελοπόννησο προς την πρωτεύουσα. Δύο πλοία από την Κρήτη θα μεταφέρουν σχεδόν 1.000 άτομα.

Παρών στο αυριανό παλλαϊκό ραντεβού του Συντάγματος θα δώσει και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Όπως είπε στο Star οι ενορίες του Δήμου έχουν ναυλώσει 500 περίπου πούλμαν - 15 κάθε ενορία -προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στο συλλαλητήριο.

Τα μαγαζιά που πουλούν σημαίες, αυτές τις μέρες, κάνουν χρυσές δουλειές, αφού αύριο οι γαλανόλευκες και ο ήλιος της Βεργίνας θα αγκαλιάσουν το Σύνταγμα

Η καρδιά της Αθήνας χτυπά και στην Αμερική. Ομογενείς ταξίδεψαν ως εδώ,  προκειμένου να φέρουν μαζί τους τον παλμό όλων των Ελλήνων που ζουν εκεί  

Ένα ηχηρό, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ....ιπτάμενο μήνυμα, στέλνει στα Σκόπια και το Άργος! "Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία", γράφει το αερόστατο, με την ελληνική σημαία, το οποίο  σηκώθηκε χθες το απόγευμα από την πλατεία της πόλης.

Επίσης το γύρο των ΜΜΕ των Σκοπίων κάνει  η ...ρετρό ελληνική αφίσα για το αυριανό συλλαλητήριο, προκαλώντας...πανικό!  Μεταφράζοντας την εικόνα που θυμίζει δεκαετία του 1950, οι ιστοσελίδες της γείτονος σχολιάζουν πως οι "Κομιτατζήδες από τη Μακεδονία" απεικονίζονται ως τερατώδη , αιμοδιψή ζώα, τα οποία ο ελληνικός λαός,  σφάζει με... το μαχαίρι!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Societas Civilis» το 61% των Σκοπιανών επιθυμούν λύση στο θέμα του ονόματος. Μάλιστα το ποσοστό στους Αλβανόφωνους ξεπερνά το 95% .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top