Οι τελευταίες στιγμές του Δημήτρη Κωνσταντίνου που έπεσε νεκρός στις Άνδεις - To ξέσπασμα του συν - ορειβάτη και φίλου του

«Έσβησε» στην προσπάθειά του να φτάσει στην ψηλότερη κορυφή

Για τις τελευταίες στιγμές του  Έλληνα ορειβάτη που  βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να πλησιάσει την υψηλότερη κορυφή της Αμερικής, μίλησε ο συν - ορειβάτης και  φίλος του Παναγιώτης Κοτρωνάρος, δίνοντας άλλη διάσταση στην υπόθεση.

O Δημήτρης Κωνσταντίνου. Λίγα λεπτά πριν αφήσει την αφήσει  την τελευταία του πνοή στις Άνδεις, μπροστά στους φίλους του. Ο νευροχειρουργός από την Πάτρα που σε ηλικία 59 ετών προσπάθησε να αναμετρηθεί με το... βουνό!

Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος που  ήταν μαζί του, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  αποχαιρετά τον φίλο του και δίνει πληροφορίες για το τραγικό περιστατικό.

«Αυτά που γράφουν τα ξένα site περί νοσοκομείου και βοήθειας από μέλη άλλων αποστολών είναι ψευδέστατα. Προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον 10-12 ακόμα ορειβάτες μέλη των διεθνών αποστολών Aconcag», έγραψε.

Ο Δημήτρης Κοτρωνάρος περιγράφει στο Star τις δραματικές στιγμές στο βουνό: «Ήταν και άλλοι δίπλα μας έτρεξα να τον βοηθήσω έμεινα μόνος μου μαζί του».

Η σωρός του Δημήτρη Κωνσταντίνου  είναι ακόμα στα 6.900m.

«Προσπαθώ να φύγω μαζι του δε με αφήνουν και εγώ έχω κάνει επαφές».

Η γυναίκα του, παιδίατρος στο επάγγελμα και οι δυο του κόρες, τον αποχαιρέτησαν στις 30 Δεκεμβρίου, όταν μαζί με φίλους ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για την Αργεντινή. Η ίδια, μας μίλησε με τρεμάμενη φωνή για τον Δημήτρη της:  «Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος! Αγαπούσε τη φύση, τη ζωή, την περιπέτεια».

Ο αρχηγός της αποστολής και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο έχουν υποστεί σοκ.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top