Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες! Στήνουν μπλόκα από Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Ανοίγουν και πάλι μέτωπο με την κυβέρνηση

Στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Μπλόκα ετοιμάζονται να στήσουν οι αγρότες, αναζωπυρώνοντας την κόντρα τους με την κυβέρνηση, ενώ οργανώνουν και πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Agrotica.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων χθες στη Λάρισα και σύμφωνα με αυτή, εκτός από το συλλαλητήριο θα στηθούν και μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών.

Υπέρ της απόφασης τάχθηκαν οι αγρότες της Καρδίτσας και της Κρήτης, ενώ και οι αγρότες που συμμετέχουν στο λεγόμενο «μπλόκο των Τεμπών» φαίνεται ότι προσανατολίζονται στην ίδια κατεύθυνση, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόφασή τους.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι:
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών , ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.α.
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top