Δολοφονία παιδοψυχιάτρου: Πού βρίσκεται η υπόθεση ένα χρόνο μετά το έγκλημα που σόκαρε το Πανελλήνιο

Η Θώμη Κούμπουρα είχε δεχτεί πάνω από 15 μαχαιριές

Θώμη Κουμπούρα: Ένας χρόνος από τη δολοφονία της

Ήταν 28 Δεκεμβρίου του 2016 όταν η Θώμη Κουμπούρα δέχτηκε περισσότερες από 15 μαχαιριές μέσα στο ίδιο της το σπίτι, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, ενώ όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο άνθρωπος που της έκοψε τόσο βίαια το νήμα της ζωής ήταν ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της, Χρήστος Μπαλαντίνας, ο οποίος σχετιζόταν με την ομάδα του Αρτέμη Σώρρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραλήρημα η απολογία του 39χρονου που έσφαξε την Θώμη: «Έπρεπε να σκοτώσω τον Δράκο!»

Μόνο στο Star: Σπάει καρδιές ο αδερφός της Θώμης- "Ήταν ψυχάρα! O φονιάς να σταθεί σαν άντρας και να ομολογήσει"

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;

 

Όπως αναφέρει το lamiareport, μόλις πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε το στάδιο της προανάκρισης και πλέον η δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί στο Συμβούλιο, που θα εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή του στο Μεικτό Ορκωτό.

Η δικηγόρος Ελευθερία Ψύλλου, που γνώριζε προσωπικά την Θώμη Κουμπούρα και μαζί με τον γνωστό ποινικολόγο, Θέμη Σοφό, θα είναι η Πολιτική Αγωγή στην αναμενόμενη δίκη, δήλωσε στο Lamiareport πως «αναμένουμε να γίνει το Δικαστήριο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού…».

Σε αυτό το στάδιο, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προλάβει να ορίσει την ακροαματική διαδικασία και να εκδώσει απόφαση πριν την έλευση του 18μηνου.

«Αν και οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να αναπληρώσει το τεράστιο κενό από την απώλεια του ανθρώπου μας, περιμένουμε όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία δολοφόνων που έχουν διαπράξει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα…», λέει στο LamiaReport ο αδερφός της Θώμης, Σάββας Κουμπούρας.

Η οικογένεια έχει ζητήσει δια μέσω των συνηγόρων της να εξεταστούν κι άλλα στοιχεία, όπως το laptop του Μπαλαντίνα, που έμεινε στην Αθήνα και το άτομο που το είχε και τον είδε πριν φύγει για Λαμία και κάνει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Στη δικογραφία, εκτός από την έκθεση του Ιατροδικαστή, υπάρχουν και οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες επίσης καθυστέρησαν σημαντικά και παραδόθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα. Παρά τα διάφορα που κατέθεσε μεταξύ άλλων ο καθ΄ ομολογία δράστης του εγκλήματος, μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η όλη προσπάθειά του να κρύψει τα ίχνη του και φυσικά το όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη Μπαλαντίνα έγινε δύο ημέρες αργότερα, στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, όπου είχε φροντίσει να κρυφτεί, αφού πρώτα φρόντισε με επιμέλεια να εξαφανίσει όσα ίχνη μπορούσε, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι είχε περάσει από το σπίτι της δολοφονημένης.

Πέρα από το DNA που βρέθηκε στα νύχια της 45χρονης και το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό του 39χρονου, αλλά και όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει σε βάρος του οι άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας, ο Χρήστος Μπαλαντίνας ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς τη δολοφονία, παραληρώντας ενώπιον των αστυνομικών: «Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, εγώ τη σκότωσα, αλλά δεν θυμάμαι πώς το έκανα» ομολόγησε στους αστυνομικούς, ενώ σε άλλη στιγμή φέρεται ότι προσέθεσε: «Αν το έχω κάνει εγώ, μου αξίζει η θανατική ποινή. Δεν επιτρέπεται να αφαιρείς μια ζωή που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις»!


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top