Βαριέσαι να δουλέψεις; Μην έχεις τύψεις! Είναι η μέρα που όλοι το παθαίνουν - Δες γιατί

Η επιστήμη μίλησε και είναι με το μέρος μας

Βαριέσαι να δουλέψεις; Μην έχεις τύψεις

Αν από το πρωί σήμερα δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς στη δουλειά και σκέφτεσαι βόλτες στη χριστουγεννιάτικα στολισμένη πόλη, μην αισθάνεσαι άσχημα, δεν είσαι ο μόνος!

Η επιστήμη είναι με το μέρος σου, αφού σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Peakon, σήμερα το 57% των εργαζομένων παγκοσμίως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην δουλέψουν, αφού το μυαλό τους τρέχει στις ημέρες των εορτών!

Η έρευνα που έγινε σε πάνω από 2.000 ανθρώπους, αποκαλύπτει ότι όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τόσο πιο πολύ αποσπάται η προσοχή και η συγκέντρωση τω εργαζομένων.

Δύο στους πέντε, θα προτιμήσουν να περάσουν την ώρα τους ψωνίζοντας στο διαδίκτυο, ενώ το ένα τρίτο θα σχεδιάσει το πρόγραμμα των Χριστουγέννων.

Ακόμη ένας στους έξι δεν αποκλείεται να πιει και ένα εορταστικό ποτάκι στο γραφείο για να μπει στο κλίμα, με τους άνδρες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να το κάνουν αυτό απ΄ ότι οι γυναίκες (22% έναντι 11%).

Επιπλέον το 17%, φεύγουν από τη δουλειά νωρίτερα από το συνηθισμένο ενώ ένας στους 10 κάνει μεγαλύτερο διάλειμμα μέσα στο ωράριο εργασίας του.

Ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο ποσοστό της τάξεως του 4% καλεί τον προϊστάμενο για να πει πως έχει αρρωστήσει και δεν μπορεί να εργαστεί.

Όσο γιατί συμβαίνει αυτό;

Ένας στους πέντε ανέφεραν πως δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν γιατί απλώς ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που έρχονται γιορτές, ενώ το ένα τρίτο απάντησε πως έπρεπε κάποια στιγμή να οργανωθεί για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Βέβαια υπήρξαν και κάποιοι που ανέφεραν πως έχουν κουραστεί αρκετά από την δουλειά, ή πως απλά αυτές οι μέρες του χρόνου δεν έχουν όντως πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ο Ντάν Ρότζερ συνιδρυτής της εταιρίας Peakon ανέφερε πως είναι λογικό να υπάρχει ένα «χτύπημα» στην παραγωγικότητα αυτή την στιγμή του έτους, συμβουλεύοντας τους υπεύθυνους να μην ψάχνουν να βρουν το γιατί και να το αναγνωρίσουν.

 

 

*φωτο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top