31 χειρόγραφες σημειώσεις αποκαλύπτουν τους εμπόρους ναρκωτικών μετά το «ντου» σε πολυτελές διαμέρισμα της Βάρκιζας

Πώς λειτουργούσε ο «αποθηκάριος» - Οι ειδικές εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος

Θησαυρό για τους αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών αποτελούν οι 31 χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Βάρκιζας. Σε αυτές αναγράφονται τα ονόματα των αγοραστών, οι ποσότητες κοκαΐνης που πήραν, αλλά και η προέλευση των ναρκωτικών.

40.000 ευρώ το κιλό ήταν η τιμή της κοκαΐνης και το κέρδος του κυκλώματος υπολογίζεται  ότι θα έφτανε τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τα 135 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στη Βάρκιζα

ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ 380 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

 

Από τις σημειώσεις που έχουν βρεθεί οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κύκλωμα είχε φέρει από την Λατινική Αμερική στην Ελλάδα περίπου 380 κιλά κοκαϊνης. Από αυτά στο πολυτελές διαμέρισμα της Βάρκιζας βρέθηκαν 136 κιλά.

Τα 244 κιλά δεν βρέθηκαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μέρος από αυτά διοχετεύτηκαν στην ελληνική αγορά στα στέκια της καλής κοινωνίας στα Νότια Προάστια και το Κολωνάκι και τα υπόλοιπα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο «ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΣ» ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

 

Ο 33χρονος Σερβοκροάτης που συνελήφθη το Σάββατο, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα πριν από ένα μήνα. Οι αστυνομικοί τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει καθημερινά και να κυκλοφορεί άλλοτε με αυτοκίνητο και άλλοτε με ποδήλατο.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν επιλέξει το συγκεκριμένο πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα για να μην κινούν υποψίες. Ήταν ο χώρος που αποθήκευαν τα ναρκωτικά και ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα εντοπιστούν που τα είχαν σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο σε εμφανές σημείο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ... ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

 

Την κοκαΐνη φυλούσε ο 33χρονος Σέρβοκροάτης, ήταν ο αποθηκάριος. Από εκεί τα μετέφερε και τα παρέδιδε στους αγοραστές. Τις συνεννοήσεις μαζί τους φέρεται ότι έκανε ένας 35χρονος Σέρβος με το όνομα Ιβάν. Οι δύο άνδρες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επικοινωνίες τους. Μιλούσαν μέσω Viber ή Messenger ώστε να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες τους οι αστυνομικοί.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top