Στο σκαμνί 27 για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης σε στέκι της ελληνικής showbiz

Ζητούσαν «σετ φούστα – μπλούζα» και «πράσινο ελληνικό» οι διάσημοι πελάτες

Στο σκαμνί 27 για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 27 άτομα θα κάτσουν στο σκαμνί για την εμπλοκή τους στην πολύκροτη υπόθεση της κοκαΐνης σε γνωστό sushi bar στο Κολωνάκι.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου του 2018, αν και οι οχτώ που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση είναι ελεύθεροι από τις 10 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Παρουσιαστές, ηθοποιοί και μοντέλα σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος κοκαΐνης με τους celebrities του Κολωνακίου: Η «κρεμούλα», το «κοκορέτσι» και οι κώδικες

Επίσης ασύλληπτος παραμένει ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, ενώ αρκετοί από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμα και για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στα 27 άτομα που κατηγορούνται βρίσκονται δύο διάσημες γυναίκες ηθοποιοί, παρουσιαστές, γόνοι επώνυμων οικογενειών και σύζυγοι μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στο κατηγορητήριο αναγράφονται με λεπτομέρειες δεκάδες περιστατικά που αφορούν στον κάθε ένα κατηγορούμενο ξεχωριστά.

Στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης ήταν το γνωστό εστιατόριο, όπου πολλοί από τους επώνυμους πελάτες του αγόραζαν κοκαΐνη.

Ευρηματικοί ήταν επίσης και οι κώδικες που χρησιμοποιούσαν για να γίνει το αλισβερίσι των ναρκωτικών.

Για παράδειγμα σε μια συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός της αστυνομίας ο πελάτης ζητά από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «χόρτα», ενώ ένας ακόμα κωδικός που παρέπεμπε στην κοκαΐνη ήταν «κρεμούλα» και «κοκορέτσι».

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Ιανουάριο του 2015 άγνωστος καλεί στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών και αποκαλύπτει ένα όνομα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως λέει, το άτομο που κατονομάζει είναι μέλος ομάδας που «σπρώχνει» κόκα στο Κολωνάκι και στα ακριβά προάστια.

Αμέσως ο υπερκοριός μπαίνει σε λειτουργία και καταγράφει δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύπτουν τη δράση του κυκλώματος.

Στη δικογραφία  αναφέρονται εκατοντάδες συνομιλίες του συνιδιοκτήτη του εστιατορίου να διακινεί ναρκωτικά σε πασίγνωστα άτομα της showbiz και του επιχειρηματικού χώρου, ενώ οι αστυνομικοί για πρώτη φορά κατάφεραν να καταλήξουν και στο ποιοι είναι οι επώνυμοι πελάτες που προμηθεύονταν κοκαΐνη χρησιμοποιώντας πακιστανικά τηλέφωνα. 

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν πρόσωπο γνωστό στην αθηναϊκή νύχτα με επαφές με όλη τη showbiz και συνήθιζε να κάνει το αλισβερίσι των ναρκωτικών ακόμα και μέσα στο εστιατόριο.

Η «φούστα – μπλούζα» και η «σοκολάτα»

Εντύπωση προκαλούν οι διάλογοι του 53χρονου με τους πλούσιους πελάτες του, καθώς πολλές φορές κάποιοι από αυτούς έκαναν παράπονα για την ποιότητα της κοκαΐνης που αγόρασαν.

Εισοδηματίας: «…έλα…μεγάλε έχω παράπονα από σένα και εγώ δεν θα έπρεπε να έχω παράπονα για ό,τι μου δίνεις, γιατί πληρώνω».

53χρονος: «…μη με τρελαίνεις έχεις από μένα παράπονα;».

Εισοδηματίας: «… τι λες τώρα έχουμε αρρωστήσει όλοι εδώ πέρα με αυτό που πήραμε…ψάξε το γιατί, ούτε η «φούστα» ούτε η «μπλούζα» ήταν εντάξει…σκάρτο».

53χρονος: «…μιλάς σοβαρά φίλε; Δεν ξέρω τίποτα, τώρα το ακούω εγώ τα είχα για αφρό».

Εισοδηματίας: «Εγώ έκρινα καλό να σε ενημερώσω για να κανονίσεις την πορεία σου».

53χρονος: «…σε παρακαλώ θα πάρω εγώ και θα το κανονίσω…σόρι ε; Πες μου τι θες και θα στο φέρω εγώ τώρα στο σπίτι και δεν θέλω τίποτα».

Η «σοκολάτα» και η «κρεμούλα»

Όποιοι ήθελαν το κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα» έπρεπε να παραγγείλουν «τσόκο» και όσοι αναζητούσαν μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA, έπρεπε να αναφέρουν την κωδική λέξη «κρεμούλα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top