Ανέστειλαν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Κανονικά οι πλειστηριασμοί την Τετάρτη - Νέα Ενημέρωση 23:14

 

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την προσεχή Τετάρτη μετά την λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων της Αθήνας, Πειραιά και Δωδεκανήσου που αποφασίστηκε σήμερα μετά τη γενική τους συνέλευση.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε μετά την παροχή δεσμεύσεων από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης για νομοθετική ρύθμιση που θα κινεί αυτεπάγγελτα διώξεις κατά εκείνων που παρεμποδίζουν το έργο των συμβολαιογράφων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση έξω από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών

Η λήξη της αποχής αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των παρισταμένων συμβολαιογράφων στη γενική τους συνέλευση, ενώ λίγο νωρίτερα πέντε μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μεθοδεύσεις, όπως κατήγγειλαν, από την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου.

Οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών αλλά και επιθέσεων στα γραφεία τους από τις λεγόμενες συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

Εξω από το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε  η συνέλευση  των συμβολαιογράφων είχαν  προσέλθει συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς και η εκπρόσωπος της Πλεύσης Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Παν. Λαφαζάνης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης και τη λήξη της αποχής οι παριστάμενοι έξω από το κτίριο με συνθήματα τάχθηκαν κατά των πλειστηριασμών και κατά της λήξης της αποχής των συμβολαιογράφων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top