Νέο επεισόδιο στα Ίμια «βλέπουν» τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Αναφέρουν ότι εμπόδισαν σκάφη του ελληνικού λιμενικού να προσεγγίσουν τη βραχονησίδα - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; 21:11

Σκάφη του ελληνικού λιμενικού εμπόδισε η τουρκική ακτοφυλακή να προσεγγίσουν τα Ίμια σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν μάλιστα ότι η τουρκική ακτοφυλακή στη συνέχεια έκανε περιπολίες σε απόσταση 5-10 μέτρων από τις βραχονησίδες.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο DHA, η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε πλοία του ελληνικού λιμενικού που ξεκίνησαν από την Κω και την Κάλυμνο για να προσεγγίσουν τα Ίμια.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μόλις η τουρκική ακτοφυλακή αντιλήφθηκε την κινητικότητα των ελληνικών πλοίων «αμέσως κινητοποιήθηκε και δεν επέτρεψε στο ελληνικό λιμενικό να προσεγγίσει τα Ίμια» με αποτέλεσμα τα ελληνικά σκάφη να αποσυρθούν στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο.

Η τουρκική ακτοφυλακή συνέχισε τις περιπολίες της 5-10 μέτρα από τις βραχονησίδες Ίμια, ενώ Έλληνες ψαράδες που προσπάθησαν επίσης να πλησιάσουν την περιοχή επέστρεψαν πίσω.

Τα τουρκικά  μέσα υπενθυμίζουν ότι στις 4 Νοεμβρίου τα τουρκικά και ελληνικά σκάφη είχαν πλησιάσει τις βραχονησίδες προκειμένου να διασώσουν παράνομους μετανάστες που ναυάγησαν ανοιχτά των Ιμίων.

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top