Τραγωδία στη Μάνδρα: Οικογένεια σώθηκε από τον χείμαρρο βγαίνοντας από τον φωταγωγό

Προσωπικές ιστορίες που «ραγίζουν» καρδιές - Κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι

Ραγίζουν καρδιές οι προσωπικές ιστορίες των γυναικών που μέσα σε μια στιγμή έχασαν το βιος τους από τον καταστροφικό χείμαρρο.

Με δάκρυα στα μάτια μιλούν στην κάμερα του Star και περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν.

Κατερίνα 45 ετών: «Καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι που μεγάλωσα»

 

Όπως θα δείτε και στο video, τα χέρια της είναι βουτηγμένα μέσα στο λάσπη.

Μέρες τώρα, ψάχνει στα λασπόνερα να βρει ο,τι έχει απομείνει από την παιδική της ηλικία, από φωτογραφίες και αντικείμενα που στιγμάτισαν τη ζωή της και έτσι ξαφνικά χάθηκαν. «Τουλάχιστον ζει η μάνα μου» μας λεει.

«Η μητέρα μου σώθηκε από θαύμα, βγήκε από την πόρτα ανέβηκε στο ντεπόζιτο, την έριξε το ρέμα μέσα στην αυλή, ήρθε ο ξάδερφος μου, μου την έβγαλε από κεραμίδι σε κεραμίδι και πήγαν σε δίπλα σπίτι» δήλωσε η ίδια στο Star.

 

Χαρούλα 44 ετών:  «Βγήκα από τον φωταγωγό με την οικογένεια μου για να σωθούμε»

 

Μια άλλη γυναίκα, η 44χρονη Χαρούλα περιέγραψε πώς το ένσκτικτο της επιβίωσης έσωσε εκείνη και την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο:

«Με το που άνοιξα την κύρια είσοδο και το νερό ερχόταν, έκλεισα την πόρτα».

Ο φόβος στην τρομακτική θέα του κόκκινου χειμάρρου ανάγκασε την οικογένια της κυρίας Χαρούλας να βγει από την τρύπα που θα δείτε στο video.

«Έσπασε ο άντρας μου τη γυψοσανίδα του φωταγωγού για να μπορέσουμε, ένας ένας να βγούμε. Βγάλαμε το παιδί πρώτα, και τελευταίος βγήκε ο σύζυγος. Δεν το περίμενα το 2017 να μας βγάλουνε από τον φωταγωγό».

Τα δίδυμα αγόρια της φιλοξενούνται σε φιλικό της σπίτι και εκείνη μέρα νύχτα είναι με μια σκούπα στα χέρια και προσπαθεί να σώσει ο,τι μπορεί. Το σπίτι της υπέστη μεγάλη ζημιά, αυτοκίνητο και επιχείρηση καταστράφηκαν ολοσχερώς.

 

Βασιλική 84 ετών:  «Χάθηκε σε μια στιγμή η προίκα που μάζευα χρόνια για την εγγονή μου»

 

Λίγα μέτρα πιο πέρα μια γυναίκα 84 ετών, ολομόναχη, θλιμμένη και καταβεβλημένη, παλεύει με ένα λάστιχο στα χέρια να καθαρίσει τις λάσπες από τα προικιά της εγγονής της.

«Σεντόνια, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα. Όλα κεντημένα…»

Σε ένα μπαούλο η κ. Βασιλική μάζευε για χρόνια από τη σύνταξη της την προίκα της Αργυρώς, της 28χρονης εγγονής της που παντρεύεται μετά τα Χριστούγεννα. Όλα όμως καταστράφηκαν όταν το νερό μπήκε στο σπίτι και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμα του.

«Όλα χάθηκαν μέσα σε ένα λεπτό».

Η γυναίκα αυτή, για ώρες καθόταν επάνω στον νεροχύτη για να μην την παρασύρει και την ...κατασπαράξει ο χείμαρρος.

Από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 3 το ποτάμι ερχότανε βουνό και περίμενε πάνω στο νεροχύτη για να μην την παρασύρει ο χείμαρρος όπως λέει η ίδια.

Με τη νυχτικιά της περιφέρεται τόσες μέρες τώρα... Με μουσκεμένες κάλτσες... «Δεν έχω τίποτα να φορέσω» μας λέει.

«Εδώ που ήρθα τώρα τι να περιμένω;;; Καλύτερα να είχε πνιγεί κι εγώ όπως πνίγηκαν και οι άλλες να είχα τελειώσει».

Δήμητρα 78 ετών:  «Το σπίτι μου «πνίγηκε» στη λάσπη»

 

Την κρατάνε για να μην καταρρεύσει στη θέα της απέραντης λάσπης γύρω της, στη θέα του κατεστραμμένου σπιτιού της.56 χρόνια έμενε σε αυτό το σπίτι η κυρία Δήμητρα.

Κάθεται σε μια καρέκλα στη μέση του σαλονιού μόνη της, με τα λασπομένα τριγύρω και κοιτάζει το πνιγμένο από λάσπη σπίτι της... Το μυαλό της φεύγει μόνο για λίγο και γλυκαίνει η ψυχή της όταν μας δείχνει φωτογραφίες από τα εγγόνια και τα δισέγγονα της.

 

 

Δείτε περισσότερα στο video.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top