Αποκαλύψεις για την άτυχη Δώρα - Μάρτυρας ισχυρίστηκε πως γνωρίζει τον δολοφόνο της

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το χώρο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών - Νέα ενημέρωση 11:25

Εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από 14 μαχαιριές που δέχτηκε ενώ καθόταν στο πεζούλι δίπλα στον τάφο του παιδικού της φίλου που επισκεπτόταν συχνά, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι μαρτυρίες που αποκάλυψε η εκπομπή του Alpha «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη είναι σοκαριστικές για το φόνο που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πάντως οι ειδικοί – καλεσμένοι στην εκπομπή της απομακρύνθηκαν από την εκδοχή της ληστείας και εστίασαν σε αυτή του οργανωμένου εγκλήματος.

Αποκλειστικό Star: Τι ζητά η οικογένεια της Δώρας από τον άνθρωπο που αγόρασε το κινητό της

Τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής δόθηκε μια πληροφορία για το δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε στο «Τούνελ» από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Το στίγμα του τηλεφώνου του θύματος και η σημαντική μαρτυρία

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που έχουν μέχρι τώρα  οι Αρχές, είναι πως το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος, εξέπεμψε από την περιοχή της Ομόνοιας. Φαίνεται ότι ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό της άτυχης κοπέλας δέκα λεπτά μετά την δολοφονία. Σύμφωνα με μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή από ευαίσθητο χώρο, το απόγευμα της μοιραίας μέρας  πριν γίνει γνωστή η δολοφονία, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

«Είδαν τη σφαγή της Δώρας και εξαφανίστηκαν…»

Η έρευνα της δημοσιογράφου αποκάλυψε πως σε κοντινό μνήμα βρισκόταν εκείνη την ώρα ένα ζευγάρι. Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε σοκαρισμένη σε μάρτυρα που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη πως «τα είδε όλα». Το ζευγάρι που συνήθιζε να επισκέπτεται το νεκροταφείο κάθε μέρα, δεν εμφανίστηκε ξανά μετά το φονικό.

Την ώρα της στυγερής δολοφονίας δεν υπήρχαν στο χώρο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, καθώς τελειώνουν την εργασία τους στις δύο το μεσημέρι και αυτό ο δράστης πρέπει να το γνώριζε.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροταφείο, ο πρώτος μάρτυρας που είδε τη Δώρα πεσμένη και αιμόφυρτη,  βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. «Αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν. Όμως ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν τον θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε», είπε χαρακτηριστικά στην Αγγελική Νικολούλη.

Στο μυστικό πέρασμα με τα κλοπιμαία…

Στην περιοχή της Ριζούπολης, η μάντρα του Β’ Νεκροταφείου συνορεύει με τις γραμμές του τρένου. Εκεί βρίσκονται το γήπεδο «Απόλλων» και  το αθλητικό κέντρο «Γιάννης Παθιακάκης».

Οι κάμερες ασφαλείας του αθλητικού κέντρου καλύπτουν την ακτίνα του προαύλιου χώρου του και τον δρόμο, όχι όμως το σημείο που συνορεύει με τις γραμμές του τρένου. Από εκεί αν συνεχίσει κανείς περνάει από μία γέφυρα και  μπορεί να φτάσει μέχρι τον σταθμό των Άνω Πατησίων.

Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε το μυστικό υπόγειο πέρασμα που χρησιμοποιείται από επιτήδειους κλέφτες και σαν κρυψώνα. Τριγύρω βρίσκονταν πεταμένα ρούχα, διάφορα αντικείμενα  ακόμη και κάρτες αυτόματων συναλλαγών. Προφανώς εκεί ελέγχουν τα κλοπιμαία και πετάνε ότι τους είναι άχρηστο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας συναντήθηκαν στο σημείο  τυχαία με συγγενείς του πατέρα του θύματος που έψαχναν για στοιχεία στην περιοχή. Είχαν πληροφορίες πως στον χώρο αυτό «περίμενε για ώρες ένα ταξί και πιθανότατα ο  δράστης να διέφυγε μ’ αυτό».

Η μαρτυρία για τον «περίεργο» άνδρα

Η συνομιλία της δημοσιογράφου με μία ακόμη μάρτυρα, φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την παρουσία ενός περίεργου ατόμου.

Ένας άνδρας είχε σταματήσει στον τάφο που επισκεπτόταν η Δώρα. Στην μάρτυρα έκανε εντύπωση το εχθρικό του ύφος. Είχε ύψος 1.75, μακριά μαλλιά και μούσι. Φορούσε τζιν παντελόνι και τζιν μπουφάν. Την κοίταξε άγρια και έφυγε από την κεντρική πύλη. «Δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ πριν εδώ και μου φάνηκε πολύ παράξενος. Μου κίνησε την περιέργεια γιατί φαινόταν αγχωμένος,  σαν να έψαχνε κάτι. Αν τον έβλεπα σε φωτογραφία σίγουρα θα μπορούσα να τον αναγνωρίσω»,  είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top