Γεμάτος μαζούτ ο Σαρωνικός – Η μόλυνση είναι μεγάλη από τον Πειραιά έως και τον Φλοίσβο

Ανησυχητικά τα στοιχεία του ΕΛΚΕΘΕ – Πού σημειώνεται ρεκόρ ρύπανσης

Μεγάλη η μόλυνση απο το μαζούτ στον Σαρωνικό

Τεράστιες συγκεντρώσεις μαζούτ στις περισσότερες περιοχές της παραλιακής, δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Τα Νέα».

Περίπου δυο μήνες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα, η κατάσταση στον Σαρωνικό είναι ανησυχητική σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ενδεικτικό του προβλήματος, είναι πως μια συνηθισμένη μέτρηση δείχνει κοντά στα 2,5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ ο μέσος όρος στον Σαρωνικό τα τελευταία χρόνια είναι τα 20 μικρογραμμάρια, οι μετρήσεις που έδειξαν ακόμη και 1.200 μικρογραμμάρια αποδεικνύουν ότι η μόλυνση από το μαζούτ του Αγία Ζώνη ΙΙ είναι τεράστια.

Τα στοιχεία από την έρευνα που διεξήχθη σε τέσσερα στάδια στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 3, 10 και 23 Οκτωβρίου δείχνουν συγκεντρώσεις από 66,8 μικρογραμμάρια ως και 1.200.

Μάλιστα στην περιοχή του Τύμβου του Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, σημειώνεται ρεκόρ μόλυνσης, καθώς στις 10 Οκτωβρίου μετρήθηκαν 1.200 μικρογραμμάρια και στις 23 του ίδιου μήνα 334 μικρογραμμάρια.

XAΡΤΗΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ"

Μεγάλες είναι οι συγκεντρώσεις στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και στον Άγιο Κοσμά με 284 και 269 μικρογραμμάρια αντίστοιχα, ενώ οι πιο μικρές, με βάση την μέτρηση της 23η Οκτωβρίου ήταν στη Γλυφάδα στις παραλίες 4 και 5 και στις μαρίνες 4 και 5.

XAΡΤΗΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ"

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top