Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco Μ.Βαρδινογιάννη κεντρική ομιλήτρια του «Women’s International Club Athens»

Το «WIC» είναι σωματείο γυναικών που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια με στόχο την προώθηση φιλίας και πολιτισμού

Εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη πραγματοποίησε το Γυναικείο διεθνές Κλαμπ Αθηνών.

Το «Women’s International Club Athens», ιδρύθηκε το 1976 για να ενθαρρύνει την αμοιβαία κατανόηση και φιλία μεταξύ των γυναικών, από όλο τον κόσμο που ζουν στην Αθήνα. Μέσω των κοινωνικών και των εκπαιδευτικών συναντήσεων ανταλλάσσουν και προωθούν τις απόψεις και τα βιώματα τους σε έναν διαρκή διάλογο μεταξύ των πολιτισμών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε ανάμεσα μας ως ομιλήτρια την κυρία Βαρδινογιάννη. Μια ενεργή προσωπικότητα τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών και των οικογενειών τους. Που αγωνίζεται για την παγκόσμια ειρήνη και την αλληλεγγύη. Ως Ελληνίδα, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη, για την δική μας Μαριάννα, όπως όλοι οι Έλληνες την αποκαλούν», δήλωσε η Ράνια Κουλουκάκου, πρόεδρος του κλαμπ WIC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Women’s International Club Athens

(Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ράνια Κουλουκάκου)

«Ανθρωπισμός και Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα»,  ήταν το θέμα της ομιλίας της κυρίας Βαρδινογιάννη, η οποία ως πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco προσεγγίζει τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και εκφράζει εμπράκτως με το έργο της τη βαθιά της πίστη στην ανθρωπιστική δράση και την κοινωνική αλληλεγγύη:

«Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη δεν έχουν χρώμα, εθνικότητα και θρησκεία. Προέρχονται άμεσα από το συναίσθημα της αγάπης για τους συνανθρώπους μας και από τη συμπόνια αλλά και την ευθύνη και την ευαισθητοποίηση και μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας, τις χώρες μας, τις κοινωνίες μας, τις κοινότητές μας, ακόμη και τη ζωή μιας οικογένειας, ενός ατόμου, ενός και μόνο παιδί. Και γι' αυτό αξίζει να αγωνιζόμαστε» είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco.

(Από αριστερά: Σοφία Κοκοσαλάκη, Mary Pyatt, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ράνια Κουλουκάκου, Karine Liebaut-Vercraeye,  Ρένα Παπαδοπούλου (πίσω στο κέντρο)

«Ευχαριστούμε Μαριάννα που μας δίνεις την ΕΛΠΙΔΑ, την ελπίδα της ζωής σε όλες τις διαστάσεις. Ευχαριστούμε Μαριάννα για τη δέσμευση σου και την συνεισφορά σου στις επιστήμες που σώζουν ζωές σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε Μαριάννα γιατί το παράδειγμά σου, μας κάνει υπερήφανους Έλληνες», δήλωσε η Ρένα Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη του Προγράμματος WIC.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Πρέσβεις και σύζυγοι Πρέσβεων, προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top