Εντυπωσιακό εύρημα: Βρέθηκε απολιθωμένο (;) ψάρι στο φαράγγι της Σαμαριάς

Oι ειδικοί του Πολυτεχνείου Κρήτης θα αποφανθούν

Ένα εντυπωσιακό εύρημα εντοπίστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς. Πρόκειται για μια μεγάλη πέτρα σε σχήμα ψαριού, η οποία θα εξεταστεί από τους ειδικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να διαπιστωθεί αν αποτελεί ένα μεγάλο και σπάνιο απολίθωμα.

Η συγκεκριμένη πέτρα, έχει βάρος περίπου 20 κιλών, και βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του μονοπατιού της Σαμαριάς.

Όπως μεταδίδει το flashnews, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κατέγραψαν ακριβώς την θέση όπου βρέθηκε, την περισυνέλλεξαν, την καθάρισαν και ενημέρωσαν τους ειδικούς από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να εξεταστεί επισταμένως και να εξακριβωθεί  εάν πρόκειται για ένα άριστα διατηρημένο απολίθωμα προϊστορικού ψαριού.

Φωτογραφία: Ιωάννης Φωτάκης

Καθηγητής του τμήματος θα μεταβεί στον Ομαλό για να δει από κοντά το «ψάρι» το οποίο μάλλον θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του ιδρύματος για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ πιθανόν με τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Δασών να μεταβεί και στο σημείο όπου βρέθηκε προκειμένου να γίνει αυτοψία και στον χώρο

Να σημειώσουμε ότι η ύπαρξη απολιθωμάτων θαλάσσιων οργανισμών στα Κρητικά βουνά είναι γνωστή και μάλιστα έχουν περισυλλεγεί και εκτεθεί πολλά από αυτά και ειδικά όστρακα από την εποχή που η Κρήτη βρισκόταν στον βυθό της θάλασσας.

Μάλιστα στο φαράγγι της Σαμαριάς έχουν βρεθεί και άλλες φορές κατά τη διάρκεια εργασιών απολιθωμένα όστρακα, ενώ και στην θέση «Ψάρι» υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που πρόκειται για απολίθωμα θαλάσσιου πλάσματος.


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top