Ομηρία στο ΑΠΘ: «Υποστήκαμε ένα είδος βίας από τους φοιτητές»

Τι δήλωσε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου που κρατήθηκε όμηρος στο Αριστοτέλειο

Ομηρία στο ΑΠΘ: "Υποστήκαμε ένα είδος βίας"

Στην τετράωρη ομηρία του ίδιου και άλλων συναδέλφων του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από φοιτητές, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του πανεπιστημίου, Θεόδωρος Λαόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Λήξη συναγερμού: Τέλος η 4ωρη ομηρία της Συγκλήτου στο ΑΠΘ

«Μπορεί να μην κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα είδος βίας», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λαόπουλος και πρόσθεσε:

«Όσο οι καταλήψεις και οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους θεωρούνται επιτρεπτές και ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα του πανεπιστήμιου, αλλά της κοινωνίας». 

Όπως είπε 40 φοιτητές πραγματοποίησαν την ομηρία, απαιτώντας από το πανεπιστήμιο να μην εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

«Είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, πολιτικά εκτός κοινοβουλίου. Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είχαμε κανένα σημείο επαφής για να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο με αυτούς τους φοιτητές. Μόνο η αστυνομία μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εμείς χθες δεν την καλέσαμε, παρά μόνο το υπουργείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα λίγο μετά τις 16:00 ο αντιπρύτανης και άλλοι συνάδελφοί του καθηγητές τέθηκαν υπό ομηρία από 40 φοιτητές που εισέβαλαν στο χώρο της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές επανέλαβαν πάγια αιτήματα του Συλλόγου Φοιτητών, όπως η παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, ενώ ζητούσαν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top