Άρχισαν τα… καρφώματα! Άνοιξαν τα στόματα και αλληλοκατηγορούνται οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Βαρύτατο το κατηγορητήριο

Αλληλοκαρφώνονται οι απαγωγείς Λεμπιδάκη

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω φαίνεται ότι σκέφτονται τώρα κάποιοι από τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που φέρονται να έχουν ανοίξει το στόμα τους και να είναι λαλίστατοι όσον αφορά στη δράση της ομάδας και τους επικεφαλής της.

Σύμφωνα με το Cretalive, ήδη έχουν ξεκινήσει τα… καρφώματα και πέντε από τους κατηγορούμενους που έχουν παραδεχθεί την εμπλοκή τους αλληλοκατηγορούνται με στόχο να ελαφρύνουν τις εις βάρος τους κατηγορίες και να πέσουν στα μαλακά.

Ο ένας δε από τους πέντε, καρφώνει τους δύο που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με την απαγωγή Λεμπιδάκη.

Η αστυνομία εκτιμά τώρα ότι με αυτές τις καταθέσεις θα καταφέρει να ξετυλίξει πιο γρήγορα το κουβάρι της απαγωγής και να συλλέξει στοιχεία για άτομα που θεωρούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, αν και μέχρι στιγμής οι προσδοκίες τους δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή Λεμπιδάκη έμεναν σχετικά κοντά, ενώ οι τέσσερις από αυτούς είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για κακουργήματα.

Ενδεικτικό είναι ότι όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, κάποιοι από αυτούς είχαν κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, εμπρησμούς, βιασμό και σωματεμπορία.

Το κατηγορητήριο

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο που βαραίνει τους συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για:

1) Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντα σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, για όλους τους κατηγορούμενους. 
2) Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων υπό την επιβαρυντική περίπτωση κατοχής όπλου με εξυπηρέτηση σκοπού, για όλους τους κατηγορούμενους.
3) Απόπειρα εκβίασης από κοινού, για όλους τους κατηγορούμενους.
4) Άμεση συνέργεια. 
5) Διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοκατοχής και πυρομαχικών. 
6) Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, εμπρησμός από πρόθεση και εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης περιουσίας. 
7) Κλοπή κατ' εξακολούθηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top