Τραγικές μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους σε τροχαία διαμαρτύρονται έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης

Ντυμένες στα μαύρα με φωτογραφίες των νεκρών παιδιών τους στα χέρια - Νέα Ενημέρωση: 21:55

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης μαυροφορεμένες μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους σε τροχαία δυστυχήματα.

Κρατώντας αγκαλιά τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους παιδιών, φορώντας μια λευκή πεταλούδα με το όνομα του νεκρού παιδιού τους στο στήθος , ζήτησαν για ακόμη μια φορά «γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή Δικαιοσύνης».

Η ομάδα των γυναικών  είχε ανακοινώσει την διαμαρτυρία και μέσω των social media, αλλά και με επιστολή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Με την επιστολή αναφέρουν: 

 

«ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Είμαστε όλες μητέρες που χάσαμε τα παιδιά μας από τροχαίο δυστυχήματα. Έχουμε ομάδες σο Facebook που αριθμούν πάνω από 600 άτομα και κάθε ημέρα τα μέλη μας αυξάνουν. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι :

1.Υπάρχει ατιμωρησία για τα τροχαία εγκλήματα.

2.-Οι ποινές είναι μικρές και, πάντα, με αναστολή.

3. Η απόδοση δικαιοσύνης καθυστερεί πολύ και αντιμετωπίζεται σαν υπόθεση ρουτίνας

4. Οι υπαίτιοι, πάντα, κυκλοφορούν ελεύθεροι, ακόμη και σε περιπτώσεις που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ η ουσιών, η, όταν σκότωσαν ,περισσότερους από έναν άνθρωπο.  

Για αυτά, αποφασίσαμε:

-Να μην μείνουμε άλλο σιωπηλές με τον αφόρητο πόνο της απώλειας των παιδιών μας.

-Να ζητήσουμε από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και από εσάς, σαν αρμόδιο Υπουργό :

 Α.- Να τροποποιηθούν τα οικεία άρθρα του Ποινικού Κώδικα και να διπλασιαστούν οι ποινές. Και καμία να μην είναι με αναστολή, μήπως αυτά αποτελέσουν ,στο μέλλον, αποτρεπτικό παράγοντα.

Β.- Να συσταθούν Τμήματα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, σε κάθε Περιφέρεια, που να εκδικάζουν ΜΟΝΟΝ υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων (αστικά και ποινικά), με στόχο να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης.  

Θα γνωρίζετε ότι , η Χώρα μας κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα ,με όλα τα γνωστά παρεπόμενα της καταστροφής πάρα πολλών οικογενειών. Εμείς, έχουμε ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, αφού τα λατρεμένα μας παιδιά ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ, όμως ,ΔΕΝ θέλουμε άλλες μάνες να ζήσουν τα ίδια ! 

Ενημερώσαμε ήδη το Γραφείο σας ότι την 20 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 11.30, κρατώντας τις φωτογραφίες των αγαπημένων παιδιών μας, θα πραγματοποιήσουμε, έξω από τον Υπουργείο σας ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, καλώντας όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, sites, κλπ. 

Επίσης, εκείνη την ημέρα, σας ζητάμε, να δεχτείτε στο Γραφείο σας αντιπροσωπεία μας.

ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Κοινοποιούμε αυτήν την επιστολή :

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ - ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ -ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!!»

 

 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top