Σε απόγνωση οι επαγγελματίες θαλάσσης εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας

Δείτε τι λένε στο Star

"Ντόμινο" επιπτώσεων έχει προκαλέσει η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα, σε όλους τους επαγγελματίες που εργάζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη θάλασσα.

Αποκαρδιωτική η εικόνα ανοιχτά της Γλυφάδας, μια και πλέον εβδομάδα μετά το ναυάγιο. Απαγορευτική, λένε οι προπονητές θαλάσσιων σπορ.

Πριν μια εβδομάδα, στο σημείο που θα δείτε στο βίντεο, γίνονταν κανονικά μαθήματα ιστιοπλοΐας. Σήμερα, Δευτέρα, δεν υπάρχουν πια ιστιοπλοϊκά σκάφη, αλλά πλωτά φράγματα για να προστατεύεται η θάλασσα από τους ρύπους.

Οι κολυμβητές ανοιχτής θαλάσσης προπονούνται σε πισίνα, καθώς λόγω της ρύπανσης δεν μπορούν πια να κολυμπήσουν στη θάλασσα.

Το συγκλονιστικό post του Δημάρχου Γλυφάδας

Στον βυθό της παραλίας στη Γλυφάδα, σωματίδια μαζούτ αιωρούνται στον βυθό, μόλις 100 μέτρα από την πρώτη μαρίνα. Ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, ανέβασε στο facebook του ένα συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο συνοδεύεται από το εξής κείμενο:

«Αυτή είναι η εικόνα σήμερα από το βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα μας. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί, από δύτη που βάλαμε όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα. Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό. Είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, για να μην κάτσουν στο βυθό τα υπολλείματα του πετρελαίου και η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.
Μαζί με τη συγκινητική παρουσία των εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα στην πρόσκλησή μας, συνεχίζουμε τον καθημερινό καθαρισμό των ακτών της Γλυφάδας. Ο αγώνας και η προσπάθεια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι όλα να είναι και πάλι όπως πριν». 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top