Αστακός η Αθήνα για τον Μακρόν! Ασφυκτικά τα μέτρα ασφαλείας

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί

Τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη Μακρόν

Σε φρούριο θα μετατραπεί σήμερα και αύριο Αθήνα εξαιτίας της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας και της συζύγου του.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ παραμένει ίδιος, χωρίς καμία αλλαγή, παρά τη χθεσινή επίθεση αγνώστων με μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο με 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας όλο το διήμερο, όπως επίσης και κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας που θα είναι ανεπτυγμένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Επίσης επί ποδός βρίσκονται στελέχη των ΤΕΕ και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρητκικών, οι οποίοι και θα περιπολούν τους χώρους που θα επισκεφθεί ο Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν την άφιξή του εκεί, ενώ ακροβολισμένοι θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ.

Η κυκλοφορία θα διακόπτεται στους δρόμους από οπού θα περάσει η πομπή του Γάλλου Προέδρου και  μηχανισμοί εντοπισμού βομβών θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, καθώς και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Αστυνομικοί θα βρίσκονται σε μπαλκόνια και ταράτσες, ενώ ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πετούν πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο Μακρόν.

Για όσους θέλουν σήμερα να πάνε στο κέντρο της Αθήνας καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν, αφού θα είναι απροσπέλαστο όλο το διήμερο και θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου γύρω από το κέντρο.

Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και θα ισχύσουν από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 της Παρασκευής.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν θα μείνουν στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ οι υπουργοί και οι επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, ο Γάλλος Πρόεδρος θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Πνύκα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην Αθήνα βρίσκονται και στελέχη των Γαλλικών αρχών ασφαλείας, οι οποίοι μαζί με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας έχουν κάνει αυτοψία σε κάθε χώρο που θα επισκεφθεί ο Εμανουέλ Μακρόν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top