Μαζί με τον Μακρόν και η Μπριζίτ! Τι θα κάνει στην Αθήνα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας;

Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Το πρόγραμμα της Μπριζίτ Μακρόν στην Αθήνα

Τον Γάλλο πρόεδρος που φτάνει αύριο στην Αθήνα θα συνοδεύει η σύζυγός του Μπριζίτ Τρονιέ και ήδη η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας ακόμα και εν τη απουσία της έχει στρέψει πάνω της το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μακρόν θα ακολουθήσει το δικό της πρόγραμμα τις δύο μέρες παραμονής της στην πρωτεύουσα και αναμένεται να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ και τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου θα επισκεφθεί μαζί με την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου το Βυζαντινό Μουσείο της Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με την Μπέτυ Μπαζιάνα και μαζί θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η πρώτη στάση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, θα είναι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου ο Εμανουέλ Μακρόν θα καταθέσει στεφάνι.

Κατόπιν θα πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του  και μετά τα δύο ζευγάρια θα μπουν στην αίθουσα διαπιστευτηρίων της Προεδρίας, όπου ο κ. Παυλόπουλος θα παρασημοφορήσει τον Γάλλο Πρόεδρο με το ανώτατο παράσημο του Ελληνικού Κράτους, τον μεγαλόσταυρο του Σωτήρος.

Μετά την τελετή υποδοχής, η Μπριζίτ Μακρόν μαζί με τη σύντροφο του πρωθυπουργού θα επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και στη συνέχεια την Ακρόπολη.

Στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν θα παρακαθίσουν στο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, την Μπέτυ Μπαζιάνα, την σύζυγο του Προέδρου της Βουλής, Αγγελική Βούτση και τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top