Στον εισαγγελέα η Συριζαία που καταγγέλλεται ότι πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

Θα διαπιστωθεί αν έχει τελέσει το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος

Στον εισαγγελέα η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ

Εισαγγελέας παρενέβη για να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, Ελένη Γιαννακοπούλου, ότι πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία εργαζομένου στον ΕΟΠΠΕΠ, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού, που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πέταξε την εικόνα της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων. Έπειτα, απείλησε εργαζόμενη, τραβώντας από το λαιμό της το σταυρό που φορούσε και φωνάζοντάς της «θα σε σώσει αυτό που φοράς στον λαιμό σου;». Τέλος, κάλεσε το προσωπικό να απομακρύνει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα. 

Την έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει προχωρήσει σε έναν ιδιότυπο «διωγμό» κάθε θρησκευτικού συμβόλου από την υπηρεσία της, δυσανασχετώντας όταν έβλεπε κάποιο από αυτά.  

Η ίδια, πάντως, αρνείται όσα της αποδίδονται και μιλά για στοχοποίησή της, με στόχο την απαξίωση του έργου της για το διοικητικό εξορθολογισμό και την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν άλλα αδικήματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top