Γιατί αυξάνονται οι επιθέσεις τζιχαντιστών στην Ευρώπη; Κινδυνεύει και η Ελλάδα!

Ο πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου σχολιάζει τις εξελίξεις στο STAR

Όλες τις εξελίξεις μετά τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στη Βαρκελώνη σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στο ερώτημα «γιατί αυξάνονται τη δεδομένη στιγμή τα κρούσματα βίας στην Ευρώπη από τζιχαντιστές» ο καθηγητής, Τάσος Χατζηβασιλείου, αφού παραδέχτηκε πως όντως σημειώνεται αύξηση των χτυπημάτων, υποστήριξε ωστόσο πως «πολλές από τις επιθέσεις δεν εκτελούνται,διότι οι αστυνομικές αρχές στην Ευρώπη κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους».

«Το Ισλαμικό Κράτος στο στρατιωτικό επίπεδο αρχίζει να καταρρέει. Σήμερα έχει χάσει τα 2/3 των εδαφών που ήλεγχε και παράλληλα έχει χάσει μεγαλύτερο μέρος των πετρελαιοπηγών, τις οποίες εκμεταλλευόταν και από τις οποίες έβγαζε πολλά χρήματα. Άρα όταν οι τζιχαντιστές βλέπουν πως δεν μπορούν να δημιουργήσουν το όραμα ενός μεγάλου κράτους, αρχίζουν σταδιακά να μεταφέρουν τις δράσεις τους εκτός Μέσης Ανατολής, και συγκεκριμένα στη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξήγησε ο ίδιος.

Στο ερώτημα «αν κινδυνεύει η Ελλάδα», ο ίδιος υποστήριξε πως «η χώρα μας ως μια χριστιανική χώρα κινδυνεύει, όπως κινδυνεύουν και όλες οι υπόλοιπες. Ωστόσο, θεωρώ ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλος, διότι ένα χτύπημα στην χώρα μας, στην Αθήνα δεν θα έχει την ίδια συμβολική αξία, όπως για παράδειγμα στο Παρίσι, στο Λονδίνο ή στην Βαρκελώνη» .

«Η Ελλάδα όμως έχει ένα ιδιαίτερα πρόβλημα, καθώς υπάρχουν στην Αθήνα ανεξέλεγκτοι λατρευτικοί χώροι Μουσουλμάνων και κανείς δεν ξέρει από τις αρχές, "τι λέει ο ιμάμης που διδάσκει σε αυτούς τους χώρους και αν φανατίζει τα νέα παιδιά". Άρα οι ελληνικές αρχές πρέπει να εστιάσουν εκεί, για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας», υπογράμμισε ο  Τάσος Χατζηβασιλείου.

Δείτε επίσης:Αποκάλυψη Star! Συναγερμός στην αστυνομία –Ξεκινά ασκήσεις για τρομοκρατικές επιθέσεις

Δείτε επίσης:Αυτοψία του Star σε άτυπα τζαμιά στην Αθήνα - «Λέμε Αλλάχου Ακμπάρ, αλλά δεν είμαστε τρομοκράτες»¨

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top