Αυτό είναι το σημείο που πνίγηκαν η Κατερίνα και ο Βενιζέλος στην Κρήτη- Σήμερα η κηδεία της 37χρονης! ΦΩΤΟ

Θρηνεί όλη η Ελλάδα

Αυτό είναι το σημείο που πνίγηκαν η Κατερίνα και ο Βενιζέ

Όλη η Κρήτη θρηνεί τους δυο νέους ανθρώπους που χάθηκαν, στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους.

Ο άτυχος Βενιζέλος, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, έχασε την ζωή του ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, όταν μαζί με την 37χρονη σύντροφό του Κατερίνα Καναβάκη, μπήκαν μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα για να σώσουν τα δυο από τα τέσσερα παιδιά τους που πνίγονταν.

Ο 35χρονος κηδεύτηκε στο χωριό του, στη Ροδιά Ηρακλείου, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη  στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Τραγική ειρωνία; Στην ιδιαίτερη πατρίδα του 35χρονου την Ρογδιά Ρεθύμνου, το πένθος είναι διπλό, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε σκοτωθεί σε τροχαίο ο 22χρονος αδερφός του Βενιζέλου.

Σήμερα, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, το νησί θα αποχαιρετήσει και την Κατερίνα, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τις Κάτω Αρχάνες.

Στη δημοσιότητα ήρθαν φωτογραφίες από το σημείο στο Γεροπόταμο που εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία. Σε αυτές, φαίνονται οι σκηνές που έμεναν οι αδικοχαμένοι Κατερίνα και Βενιζέλος, μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, αλλά και ο εξοπλισμός που είχαν για τη διαμονή τους στην παραλία.

Το χρονικό

Το ζευγάρι είχε κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο, μαζί με τα 4 παιδιά του.

Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ρογδιά είχε δυο κόρες και η 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Κάτω Αρχάνες είχε ένα γιο και μια κόρη.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου περίπου στις 20:10 το βράδυ, τα δυο από τα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.

Την ώρα που τα παιδιά μπήκαν στο νερό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παττακός, «η θάλασσα ήταν από ταραγμένη έως πολύ ταραγμένη με τον άνεμο να πνέει στα 5 και πλέον μποφόρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, τα οποία στη βόρεια πλευρά του Ρεθύμνου είναι συχνά και έντονα».

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, Μανώλης Κατσαμάς, ο οποίος εργάζεται σε ταβέρνα της περιοχής και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, ο 35χρονος Βενιζέλος, αν και δεν γνώριζε καλό κολύμπι δεν δίστασε στιγμή και έπεσε με τα ρούχα στο νερό.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υπήρχε μεγάλος κυματισμός, ωστόσο ο πανικός των γονιών φαίνεται να συνέβαλε στην τραγική κατάληξη του περιστατικού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ήταν 20:10 είδα τους γονείς να τρέχουν προς τη θάλασσα. Έτρεξα κι εγώ. Τα παιδιά ήταν 4-5 μέτρα από τη θάλασσα. Τα έβγαλα ένα ένα χωριστά. Ο Βενιζέλος και Κατερίνα είχαν ωστόσο απομακρυνθεί. Ο 35χρονος είχε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του και όλα συνέτειναν στο μοιραίο.Σίγουρα είχαν επηρεαστεί ψυχολογικά από το φόβο των παιδιών τους και τους είχε πιάσει πανικός».

 

πηγή φωτογραφιών: neakriti.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top