Δραματική η κατάσταση στην Ηλεία από τις αναζωπυρώσεις-Οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους (φώτο απο το σημείο)

Η κοινότητα Περιστέρι απειλείται από τις φλόγες

Εκτός από την ανατολική Αττική, νύχτα αγωνίας θα περάσουν και οι κάτοικοι της Ηλείας, καθώς η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα από το star.gr, οι κάτοικοι της κοινότητας Περιστέρι της Ηλείας, η οποία απειλείται από την φωτιά, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όπως λένε, θα μείνουν στο χωριό, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, τονίζει ότι «ο φόβος μας είναι τι θα γίνει την νύχτα, όταν πλέον δεν θα επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα».

Όπως πρόσθεσε, «επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, διότι αλλάζει συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου», τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να ξεφύγει από εδώ η φωτιά», διότι τότε, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης, «θα κατευθυνθεί προς την Αρχαία Ολυμπία».

Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ως εκ τούτου όσα εναέρια μέσα υπάρχουν, πρέπει να επιχειρήσουν στην Ηλεία».

Στη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

Επίσης, μέχρι την δύση του ηλίου επιχειρούσαν από αέρος αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πολίτες με τρακτέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top