Δεν μπορούν να σταματήσουν τη φωτιά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Εκκενώνονται σπίτια στο Σαλαμίδι

Απειλούνται Πολυδένδρι και Μαλακάσα

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και όσων βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης, μοιάζει ακόμη αδύνατο το να τεθεί υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Οι φλόγες πλέον, αφού έκαψαν τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι, τώρα απειλoύν το Πολυδένδρι και τη Μαλακάσα, ενώ οι δυνατοί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ήδη, εκκενώνονται σπίτια στο Σαλαμίδι Αττικής.

Όπως είπε ο κοινοτάρχης του Καπανδριτίου κ. Ντάτσης ήδη έχουν εκκενωθεί τρία σπίτια του οικισμού και γίνονται προσπάθειες να ενημερωθούν όλοι οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής για να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες πλησιάζουν.

«Η φωτιά κινείται από Πολυδένδρι προς Μαλακάσα με μεγάλη ταχύτητα» δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Κάλεσε δε τους οδηγούς να μην κατευθύνονται προς το συγκεκριμένο σημείο. «Καίγεται τεράστια δασική έκταση, η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Για τη χειρότερη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών έκανε λόγο ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωρωπού, σημειώνοντας ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να κάνουν ρίψεις μπροστά στη φωτιά, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top