Χαμός στον Κορινθιακό με τις τσούχτρες! Ακυρώθηκαν πολλά πακέτα διακοπών

Από εβδομάδα πλωτά δίχτυα για να περιορίσουν το φαινόμενο

Ακυρώνουν διακοπές στον Κορινθιακό λόγω τσουχτρών

Μάστιγα έχουν καταντήσει οι τσούχτρες που έχουν κάνει επιδρομή στον Κορινθιακό με αποτέλεσμα πάρα πολλά πακέτα διακοπών να έχουν ακυρωθεί λόγω του φαινομένου αυτού.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδρομής από τις τσούχτρες και θα τοποθετηθούν κατά μήκος του κορινθιακού Κόλπου επιφανειακά δίχτυα για την προστασία των λουόμενων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ενταχθεί η ευρύτερη περιοχή του κορινθιακού στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με επιστήμονες, οι τσούχτρες εμφανίζονται κάθε 8 με 12 χρόνια και η πληθυσμιακή τους έκρηξη αποτελεί οικολογικό ζήτημα, το οποίο συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, τη θερμοκρασία των θαλασσών, τα υπόγεια ρεύματα, αλλά και την υπεραλίευση.

Η εμφάνιση των μεδουσών και των τσουχτρών τόσο στον Κορινθιακό, όσο και στον Πατραϊκό έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην περιοχή και μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top